Bemutatták az egyetemi médiaközpontot

Jelentős sajtóérdeklődés kísérte a Széchenyi István Egyetemen kialakított, átadás előtt álló Digitális Médiaközpont közelmúltban tartott interaktív bemutatóját.

A 300 millió forint összértékű, oktatási célú fejlesztésnek köszönhetően az Új-Tudástér épület aulájából nyíló térben egy úgynevezett „blue-box” technológiájú virtuális stúdió áll rendelkezésre, amelyet korszerű infrastruktúrával ellátott kép- és hangkeverő helyiség, sminkszoba, süketszoba, szerverterem, valamint a vágáshoz szükséges helyiségek egészítenek ki.

A médiaközpont részét képezi a győri egyetemi képzés egyik nagy újítása, a „Learning-on-Demand” (LoD) rendszer kiépítése, amelynek köszönhetően összesen 10 terem előadásai rögzíthetőek videó formájában. A felvett előadások egy on-line archívumban bármikor megtekinthetőek lesz illetve az aktuálisan zajló előadás élő közvetítése is elérhető lesz az erre a célra létrehozandó honlapon keresztül.

Három tárgyalóteremben videokonferencia-rendszert is kiépítettek, ezáltal távoli helyszíneken tartózkodó partnerek is bekapcsolódhatnak a megbeszélésekbe, és fordítva.

A Digitális Médiaközpont kiépítése az Európai Unió és a Magyar Állam 6.581.774.211 forintos támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, a „Jármű- és közlekedésiparhoz kapcsolódó multidiszciplináris műszaki képzési és kutatási infrastruktúrafejlesztés a Széchenyi István Egyetem központi kampuszán” című, TIOP-1.3.1-07/1-2F-2008-0003 azonosítójú projekt keretében valósult meg.

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×