Beruház az Erbslöh, világújdonság Győrben

Beruház az Erbslöh, világújdonság Győrben

A győri Erbslöh Hungaria 14 milliárd forintos új beruházásához a magyar kormány 3 milliárd 50 millió forintos állami támogatással járul hozzá – jelentette be a gyárban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán.

A rendezvényen Bene Zsolt ügyvezető arról tájékoztatta munkatársait és a sajtót, hogy a Németországban, az Egyesült Államokban, Kínában és Magyarországon 10 ezer embert foglalkoztató Erbslöh egy világújdonságnak számító felületkezelési technológiát honosít meg Győrben. A német anyavállalat a kelet-európai nyitásról döntött, a beruházásért Magyarországon kívül Lengyelország versenyzett, s végül Szijjártó Péter személyes közreműködésével került Győrbe az új gyár.

 

Borkai Zsolt polgármester ezt a beruházást jó példának tartotta ahhoz a győri gyakorlathoz, mely során az önkormányzat, a kormány és a cégek szorosan együttműködnek. Győr fejlesztési sikereinek az itt élő emberek munkája mellett ez a titka. A polgármester szerint az ország és a város iránti bizalom tükröződik a fejlesztésben.

Borkai Zsolt polgármester


Szijjártó Péter beszédében úgy fogalmazott: a magyar gazdasági modellt a magyar emberek teljesítménye teszi működőképessé. A gazdaság gerincoszlopa az autóipar, melynek az alumínium profilokat, díszléceket gyártó, az Audinak pedig dugattyúkat is szerelő győri Erbslöh Hungaria is fontos része. 175 ezer ember dolgozik ebben az iparágban. A megtermelt értékek 91,8 százaléka exportra készül.

Szijjártó Péter

 

A miniszter arról is beszélt, hogy eljutottunk a gazdaság fejlődésének abba a szakaszába, melyben már nem az a fő mutatószám, hogy hány munkahelyet teremt egy vállalat, hanem hogy milyen a technikai színvonala és mekkora a hozzáadott érték. A technológia által szerzett ismeretek vezérelte versenyhelyzetben is meg kell állnunk a helyünket, hangoztatta, s bejelentette: az állam 3 milliárd 50 millió forinttal támogatja az Erbslöh 14 milliárdos beruházását.

 

Hajba Ferenc
Fotó: O. Jakócs Péter

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×