Betartották az Althausnak tett ígéretet – exkluzív fotók az ETO szezonzárójáról

Betartották az Althausnak tett ígéretet – exkluzív fotók az ETO szezonzárójáról

Megtartották a hivatalos szezonzárót a Győri Audi ETO KC csapatánál, ahol a könnyek és az öröm mellett az is kiderült, sikerült betartani az Anja Althausnak tett ígéretet. O. Jakócs Péter fotós kollégánk a legjobb pillanatokat örökítette meg.

Csütörtökön már beszámoltunk az évadzáró legfontosabb pillanatairól, most azonban a legemlékezetesebb pillanatokat idézzük fel. Az első mozzanat az érmek kiosztása volt. Emlékezhetünk: a lányok az utolsó mérkőzésen nyerték meg a bajnokságot, de a Ferencváros is esélyes volt. Így a kupát Győrbe hozták, míg az érmek Budapesten maradtak.

– Tartja a mondás, sírni csak a győzteseknek szabad – kezdte Borkai Zsolt polgármester köszöntőjét. – Most együtt, közösen sírhatunk egy fantasztikus szezon után. Ez az év megmutatta, hogy a siker sokszor csak kicsin múlik, de a lányok olyan munkát végeztek, így végül minden ellenfelet, minden akadályt legyőztek. Nagyon remélem, reméljük, egy év múlva hasonló eredmények után ünnepelhetünk, már Ambros Martín nélkül, akinek sokat köszönhet a klub, s további sikereket kívánok számára. Persze nem akkorákat, mint az Audi-ETO élén… – zárta a városvezető.

Köszönjük Ambros Martín! 
(További fotókért kattins a képre!)

S ha már Ambros Martín távozása szóba került, a világsztár Anja Althaus búcsúztatása mellett sem mehetünk el. Kiderült, hogy miként is sikerült meggyőzni arról, hogy a visszavonulás helyett a Győri Audi ETO KC-t válassza: dr. Bartha Csaba a klub elnöke és Szabó Tamás nemzetközi kommunikációs igazgató Budapestre autózott, a Sport TV vendégei voltak. Út közben beszélgettek róla, hogy a Vardar színeiben BL döntőt vesztő és visszavonulását bejelentő Althaust Győrbe kellene csábítani. A gondolatokat tettek követték, s egyeztettek a német világsztár menedzserével: megígérték neki, hogy ha Althaus aláírt Győrbe, három arannyal gazdagabban zárhatja pályafutását. A megállapodás megszületett, az ígéretet pedig sikerült betartani.

 

Anja Althaus búcsúcsókja Knedlikovának

Anja hiányozni fog a csapatból, hogy mennyire, arról már Gellért Tamás, a szurkolói egyesület elnöke beszélt a Győr+ Online-nak: – Anja Althaus szerintem az egyik legszebb évét töltötte Győrben. Harmincöt éves elmúlt, szép pályafutása volt, s mi is boldogok vagyunk, hogy magára húzta az ETO mezét, s hozzátett a triplázáshoz. Eddig talán ez volt a legérzelmesebb szezonzárónk, vegyes érzelmei voltak mindenkinek, öröm és bánatkönnyek is csillogtak a szemekben. Barha elnök úr is meghatódott, Ambros Martín, Anja Althaus és Mireya Gonzalez is megkönnyezte a búcsút, csakúgy, ahogy a tőlük elköszönő csapattársak is. Mindketten nagyon szerettek itt Győrben élni, érthető a meghatottság. Szenzációs szezont szerzett nekünk szurkolóknak a csapat, csak köszönettel tartozunk mindenkinek – zárta szavait az egyesületi elnök.

Bódi Bernadett a kupával és az aranyéremmel


Az is kiderült, hogy számukra adminisztrációs munka még hátravan, de július közepéig pihennek a szurkolók is, akik idén is kitettek magukért. Sőt, már az új vezetőedzővel, Danyi Gáborral is beszélgettek a folytatásról.
– Tudtunk most az szezonzárón beszélgetni Danyi Gáborral, ő is megköszönte a szurkolók buzdítását és szeretetét, egyben kérte a segítségünket a jövőre nézve is. Ez természetes, mindig kiállunk a csapat és a stáb mellett is, nem lesz ez másként mostantól sem. Az együttműködés pedig eddig is nagyon jó volt, továbbra is az marad, ebben biztos vagyok – hangsúlyozta Gellért Tamás.

 

 

Havassy Anna Katalin
Fotó: O. Jakócs Péter

Csatolt galéria: Hivatalosan is lezárult az Győri Audi ETO KC szezonja
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×