Betlehemet kaptak az adyvárosiak

Betlehemet kaptak az adyvárosiak

A városrészben élők az egyik központi helyen, az Adyváros óriásfelirat mellett, a tóparton csodálhatják meg azt a betlehemet, amely az ünnepre való készülődést hivatott segíteni.

Szerdán este, ünnepélyes keretek között Radnóti Ákos alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője adta át a betlehemet, Adyvárosban idén először.

 

 

„Azért vagyunk most itt, hogy egy kicsit készülődjünk az ünnepre. Úgy gondoltam, itt a tó partján – ahol minden évben valamit fejlesztünk, s egyre szebb lesz a környezet – méltó helye lesz a karácsony végéig látható betlehemnek. Az advent a várakozást jelenti, s talán mindenkinek egy kis nyugalmat adhat a látvány, aki elsétál mellette, vagy éppen megáll megnézni a csodás szobrokat. Segítségével kicsit elmélyülhetünk, s megérthetjük azt is, hogy a karácsony előtti négy hét nem csak az ajándékok vásárlásáról szól, hiszen annál sokkal mélyebb és meghittebb ünnep közeleg. Próbáljunk egy kicsit egymásra figyelni, és lélekben is készülni a karácsonyra” – zárta gondolatait az alpolgármester.

 

 

A Győri Móra Ferenc Általános Iskola és Szakgimnázium énekkara karácsonyi dalokkal tette emlékezetesebbé az ünnepséget, csakúgy, ahogy Kovácsovics Fruzsina is, aki nemcsak énekelt, hanem gitárjátékával is megörvendeztette a kicsiket és nagyokat. Ahogy Fruzsi fogalmazott: „Jó volt látni, hogy mindenki együtt énekelte a dalokat, s már most remek ünnepi hangulat uralkodott, a nagy hideg ellenére is!”A betlehem Pusztai Csaba képzőművész és a Kovács Margit Képzőművészeti Iskola diákjainak munkáját dicséri. A szobrok kerámiából készültek, gipsz és propiletilén vegyületéből, a tanár tervei alapján. A tehetséges diákok lelkesen és jó szívvel dolgoztak ezekkel a szobrokkal, amelyeket korábban a Széchenyi téren láthattak a győriek. Pusztai Csaba érdeklődésünkre elmondta: „Az alpolgármester úr felkért, hogy készítsünk egy külön betlehemet az adyvárosiaknak. Azonban ez körülbelül egyéves munkafolyamat, így a véglegesen ide szánt szobrokkal jövőre készülünk el. Addig is reméljük, ez is örömmel tölti el az embereket, hiszen mi nagyon szerettük őket, s sokat dolgoztunk velük.”


Szerző: Havassy Anna Katalin
Fotó: Marcali Gábor

 

Csatolt galéria: Betlehemet kaptak az adyvárosiak
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×