Biciklivel suliba, három keréken munkába

Biciklivel suliba, három keréken munkába

A Bringázz a suliba kampány áprilisban versenyre hívta a győri középiskolásokat és tanáraikat, a feladat egyszerű volt: egy adott napon minél többen biciklizzenek az iskolába. Az ünnepélyes díjátadásra kedden került sor, a KERET Kulturális és Szabadidő Egyesület elnöke, Dr. Tóth Péter gratulált a díjazottaknak.

 

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Keret Kulturális és Szabadidő Egyesület a közelmúltban hirdette meg Bringázz a suliba, illetve Pakkolj Győr! nevű projektjét, melyeknek közös célja a mindennapi mozgás népszerűsítése a lakosság körében. A programok a Kerékpáros és parkolási infrastruktúrafejlesztés Győrben című „TOP-6.4.1-15-GY1-2016-0001” azonosítószámú projekt keretében valósulhatnak meg.

 

A legtöbb kerékpárost felsorakoztató középiskola – a versenyben lévő hét középiskola közül – Győri Műszaki SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskola lett, a verseny napján ugyanis közel hatvanan tekertek be az iskolakapun. A Beer Bike túrát a tanári kar nyerte, a nyereményt pedig a diákok és tanárok nevében az iskola igazgatónője, Hatos Hajnalka vette át. A tombolajegyekért cserébe az előzetes sorsolás alapján a szerencsések értékes ajándékutalvánnyal gazdagodtak, amelyet tetszőlegesen felhasználhatnak az egyik helyi kerékpárboltban. A kampány során a győri egyetemsitáknak is kínáltak ösztönző programot a szervezők. 152 kávé/limonádé utalvánnyal lettek gazdagabbak a május 8-án kerekező hallgatók.

 

 

 

A kampányhoz egy Facebook fotópályázat is kapcsolódott, a beküldött képekre a közösségi oldalon lehetett szavazni, a nyertes fotó 318 szavazattal végzett az élen, a tulajdonosa pedig egy alsó tagozatos kisfiú, aki egy ötvenezer forintos, kerékpárboltban levásárolható ajándékutalványnak örülhetett.

A fent említett pályázat segítségével a KERET Kulturális és Szabadidő Egyesület a közelmúltban két teherbiciklit vásárolt. A Pakkolj Győr! nevű teherkerékpár rendszer célja, hogy a városi cégek munkáját segítve hozzájáruljon a belvárosi autóforgalom csökkentéséhez. Ahhoz, hogy ezt megvalósíthassa az egyesület, pályázatot írt ki a biciklik kölcsönadására, melynek keretében végül az Élelem Étterem két hétre, a NIRA-DEKOR dekorcég pedig két hónapra veheti igénybe a különleges járgányt.

 

 

Tédi Szilárd, az Élelem Étterem egyik tulajdonosa lapunknak elmondta, hogy elsősorban napi árubeszerzésre használják majd a triciklit. A NIRA-DEKOR dekoratőre, Rácz Nikolett saját termékeit szállítja majd, illetve szintén alapanyag-vásárláshoz, városi közlekedési eszközként tekint a teherbiciklire.

A KERET Kulturális és Szabadidő Egyesület hosszú távú elképzelése a teherkerékpárokkal az, hogy a városi kulturális intézmények munkáját a színvonalas helyi rendezvényeken egyszerűbbé tegye.

(X)

Fotó: Marcali Gábor

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×