Biztonságosabb lett a kereszteződés

Biztonságosabb lett a kereszteződés

Középszigetes gyalogátkelő, megújult közvilágítás és figyelmeztető sárga fény is került a Győri út és Kisdobos utca kereszteződésébe.

Egy ideje már bizonyította hasznosságát, hiszen már hetek óta birtokukba vehették az autósok a nemrég megépült ménfőcsanaki Győri út – Kisdobos utcai kereszteződést, ami az átépítést követően elsősorban a gyalogosok biztonságát szolgálja. A közel 50 millió forintból megvalósult csomópontot kedden adták át. Az eseményen Borkai Zsolt polgármester elmondta, fontosnak tartja, hogy folyamatosan fejlesszék a város úthálózatát. Kiemelten figyelnek a forgalmasabb csomópontokra, mutatja ezt a most átadott szakasz is.

– A környéken több oktatási intézmény is működik. Az iskolások, óvódások és családok mindennapos, biztonságos közlekedését biztosítja a most megépített kereszteződés – mondta el Szabó Jenő a városrész önkormányzati képviselője.

Takács Tímea önkormányzati képviselő, Prédl Antal, a győri Útkezelő Szervezet vezetője,
Borkai Zsolt polgármester és Szabó Jenő önkormányzati képviselő


Prédl Antal, a győri Útkezelő Szervezet vezetője kiemelte, hogy a városrész vérkeringésének egy fontos ütőere a Győri út, ennek biztonságosabbá tétele fontos feladat volt. – A kereszteződést igyekeztünk a legbiztonságosabbá kialakítani. A kisgyermekes családoknak, idősebbeknek nagy segítség az úttesten való áthaladásban a középszigetes megoldás, ami egyben a forgalmat is lassítja. Fontos, hogy jól belátható legyen a kereszteződés az autósoknak, ezért egy jól megvilágított szakaszon haladhatnak át. A szegélyek, útpadkák is speciálisak, hiszen részben kiemelkednek rücskös burkolatuknak köszönhetően, így a gyengénlátók és vakok közlekedését is segíti.

A beruházás keretében a kereszteződésnél található két buszmegálló is teljesen megújult.

 

rl
Fotó: O. Jakócs Péter

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×