Biztonságosan közlekedni egy életúton

Biztonságosan közlekedni egy életúton

A Magyar Autóklub országjáró programsorozatának győri állomásán a megyei rendőr-főkapitányság is képviselteti magát.

 

A Magyar Autóklub 2006-ban indította el a „Biztonságosan közlekedni egy életúton” elnevezésű országjáró programsorozatát. A háromnapos győri rendezvény célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a közlekedés veszélyeire és a szabályok betartásának fontosságára. Az ünnepélyes megnyitónak kedden a TESCO hipermarket parkolója adott otthont.

 

 

Az eseményen Németh Lajos rendőr ezredes, megyei rendészeti főkapitány-helyettes ismertette a megye baleseti helyzetét, a baleset-megelőzési tevékenység szerepét és fontosságát. Hangsúlyozta, hogy a rendőrség kiemelt feladatának tekinti a fiatalabb korosztály biztonságos közlekedésre nevelését. A Győr-Moson-Sopron Megyei Baleset-megelőzési Bizottság számos programmal segíti a gyermekek közlekedési felelősségtudatának kiépítését.

 

 

A három nap alatt a szervezők elméleti és gyakorlati útmutatókat tartanak a gyerekeknek és felnőtteknek. A kilátogatók interaktív közlekedésbiztonsági oktatásokon is részt vehetnek, kerékpáros ügyességi pályán próbálhatják ki tudásukat valamint tesztelhetik a biztonsági öv szimulátort is.

 

 

Balesetmentes közlekedést kíván a Győr-Moson-Sopron Megyei Baleset-megelőzési Bizottság!

 

Fotó: Marcali Gábor

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×