Boldog születésnap volt - véget ért a 10. Győrkőcfesztivál, rengeteg fotóval!

Boldog születésnap volt - véget ért a 10. Győrkőcfesztivál, rengeteg fotóval!

Ez is eljött sajnos, amikor búcsúzni kell. Búcsúzni az idei, a 10. Győrkőcfesztiváltól, a megannyi élménytől és mókától. Ám csak egy röpke év és újra együtt lehetünk! Addig is, elevenítsük fel ezt a majdnem három boldog napot, közösen!

A Győrkőcfesztivál régóta garancia már az önfeledt gyermekkacajra, a mókára, a játékra és a soha el nem múló élményekre. Tíz éve már annak, hogy Kocsis Roziék megálmodták és megvalósították, mára pedig már az ország minden szegletéből jönnek a családok, hogy Győrben érezzék magukat a legjobban a nyáron. Sőt, a Győrkőcfesztivál híre határokon túlra is átível, rengetegen jönnek az egykori történelmi Magyarország területétől is.

Már a hét elején is nagy volt a készülődés, díszítették a várost, készültek a helyszínek, érkeztek a mutatványosok, árusok, kézművesek és a finomságokat kínálók sokasága is. A Baross utca megtelt mosolygós gyermekfotóval, az elmúlt tíz évből válogattak a szervezők.

Amikor még csak épült a Győrkőcfesztivál - Beledi Márta fotóiért kattintsatok a képre!

Pénteken végre elindult a nagy születésnapi Győrkőcfesztivál! A köszöntőt szokás szerint Borkai Zsolt, a város polgármestere mondta, aki idén is örömmel adta át jelképesen Győr a gyermekeknek. A 100 Folk Celcius zenekar a kicsiknek és a szülőknek is kellemes perceket szerzett, remek koncertet adtak a javában nagypapakorban lévő zenészek. Miki manó, Paff a bűvös sárkány, Országút, hogy csak pár örökzöld slágert említsünk. Na meg persze a Boldog születésnapot, amely most tényleg maximálisan a Győrkőcfesztiválnak szólt.

A 100 Folk Celcius koncertje - Marcali Gábor fotóiért kattintsatok a képre!

A tűzijáték a nyitónap fénypontja volt, rengetegen gyűltek össze a Dunakapu térre. S annak ellenére, hogy eleredt az eső, sokan maradtak is, hogy a legjobb helyről csodálhassák meg az égen cikázó fényeket. Ezt a látványt soha nem lehet megunni, minden korosztály imádja!

A tűzijáték megint mindenkit elvarázsolt! - Marcali Gábor fotóiért kattintsatok a képre!

Szombaton pedig teljes gőzzel elindult az idei Győrkőcfesztivál. Az összes helyszín teltházzal üzemelt, sokak szerint minden eddigi rekord megdőlt ezen a napon. Mindenhol kígyózó sorok, amerre a szem ellátott, gyermekek játszottak, nevettek és próbálták ki azokat a különleges feladatokat, amelyek sehol máshol nem tehetnek. A Győrkőcfesztivál varázsának nem lehet ellenállni, ezt már évek óta tudja mindenki. Anyukák, apukák, családi barátok állnak be a sorokba, hogy a gyerekek minél előbb kipróbálhassanak mindent, amit csak szeretnének. Ugyanis mindennek az ára csupán egy mosolygós fénykép….

A Széchenyi téren a vizes játékok kaptak helyet - Marcali Gábor fotóiért kattintastok a képre!

Kuka Berci sem maradhatott ki a jóból, megújult feladatokkal várta azokat a kicsiket, akik a környezettudatos magatartást már ebben a korban is fontosnak tartják. A palackprés tarolt, bárki kipróbálhatta, miért is fontos, hogy a pet-flaskákat a lehető legkisebb méretben tegyük a szelektív-hulladékgyűjtő tartályba. De a horgászás és a szemetek megfelelő szortírozása is remek feladat volt, játékosan tanulták a környezetvédelmet a lurkók. Aki pedig teljesítette az akadálypályát, az különféle Kuka Bercis ajándékok közül választhatott. Na meg ne felejtsük ki magát Kuka Bercit sem, aki örömmel pacsizott, fotózkodott mindenkivel, aki szívébe zárta a kedves kis manót. Amúgy üzeni mindenkinek, aki szombat és vasárnap meglátogatta, hogy a Radó-szigeten köttetett barátságok egy életre szólnak :) Gondoljatok rá, ha éppen kiürült egy flakon, vagy összegyűlt otthon a papírhulladék: rengeteg szelektív sziget van városszerte.

Kuka Berci népszerűsége töretlen! - O. Jakócs Péter fotóiért kattintsatok a képre!

Nehéz lenne felsorolni azt a sok-sok remek játékot, ügyességi feladatot vagy éppen vizes mókát, amely várt mindenkire ezekben a napokban. Amerre a szem ellátott a Belvárosban, mindenhol szülinapi dekorációk, piros-fehér ruhás önkéntesek, kirakodóvásár, játékok és felsorolni is nehéz. Van amiről nem lehet beszélni, írni és majdnem hogy a fotók is kevesek… Azért mi most megpróbáltuk… Jövőre veletek, ugyanitt, Győrben, a Győrkőcön, már a tizenegyediken…

HAK
Fotó: Marcali Gábor, O. Jakócs Péter és Beledi Márta

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×