Bomba robbanhatott egy kaliforniai magyar kozmetikában

Bomba robbanhatott egy kaliforniai magyar kozmetikában

Vélhetően egy csomagba rejtett bomba robbant a kaliforniai Aliso Viejo város magyar szépségszalonjában.

A 48 éves magyar tulajdonosnő a helyszínen életét vesztette, hárman pedig megsérültek a robbanásban. Először azt gondolták, gázszivárgás okozta a detonációt, később azonban az FBI úgy nyilatkozott: nem hiszik, hogy baleset volt, ezt a robbanást egy szerkezet okozhatta. Az M1 információi szerint a szövetségi nyomozóhatóság már több magyart is kihallgatott, volt akinél házkutatást is tartottak.

Az M1 helyszíni tudósítója arról számolt be, hogy az FBI egy robbanószerkezet darabjait találta meg a magyar szépségszalonban. A nyomozóiroda „gyanús anyagokat is talált”, amelyeket már elemeznek.

A detonáció ereje olyan nagy volt, hogy nem csak a szépségszalonban, de az emeletes épület több más helyiségében és szomszédos épületekben is kárt tett. A közelben lévők az első pillanatban azt hitték, földrengés történt. A rendőrség és a sürgősségi szolgálatok nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre.

Egyelőre nem tudják, hogyan juthatott a bomba a helyszínre, meg nem erősített sajtóinformációk szerint azonban egy kézbesítő juttatta el a kozmetikába, amely egy orvosi központ első emeletén működött.

Az elhunyt magyar tulajdonos 15 éve élt az Egyesült Államokban férjével, édesanyjával és felnőtt gyermekével. Sokan ismerték és elismerték az üzletasszonyt, aki egyébként a múlt héten érkezett vissza az USA-ba Magyarországról.

A hatóságok egyelőre nem beszélnek gyanúsítottról, azt próbálják meg kideríteni, hogy kinek állhatott érdekében a robbantás.

Fotó: M1

hirado.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×