Bővíti raktárterületét a Hödlmayr Hungária Logistics Kft. Győrben

Bővíti raktárterületét a Hödlmayr Hungária Logistics Kft. Győrben

Harmincezer négyzetméterrel, területének mintegy 10 százalékával bővíti raktárterületét a Hödlmayr Hungária Logistics Kft. Győrben, a fejlesztéssel a Fiat Chrysler csoport Magyarországra, Csehországba és Szlovákiába szánt járműveit tudják raktározni és kiszállítani - közölte a vállalat.

 

A beruházás kétmillió euró (mintegy 620 millió forint) saját forrásból valósul meg. A területen mintegy 1500 járművet tudnak elhelyezni.

A gépjármű-logisztikára szakosodott cég emellett meghosszabbította a 2003-ban megkötött szerződését az Audi Hungaria Zrt.-vel, így a jövőben is a Hödlmayr végzi a kiszállítás előtt a kész autók átvételét és raktárkezelését.

A bővítéssel és a szerződés meghosszabbításával az előrejelzések szerint a cég 2018 és 2020 között mintegy 500 ezer járművet fog átvizsgálni Győrben. Tavaly több mint 200 ezer gépkocsit továbbítottak.

A Hödlmayr Hungária Logistics Kft. a Hödlmayr International AG száz százalékos tulajdonában lévő magyar leányvállalata. Jelenleg mintegy 210 ezer négyzetméteren 12 ezer jármű tárolására alkalmas raktárkapacitással rendelkeznek.

A gépjármű-logisztikai ágazat egyik legnagyobb magyarországi munkaadójaként jelenleg mintegy 340 embert foglalkoztatnak, a bővítéssel tízzel nő a foglalkoztatottak száma.

Csoport szinten a vállalat összesen hat autógyár megbízásából végzi el a kész gépjárművek átvételét, átvételi ellenőrzését, raktárkezelését és kiszállítását a vevőkhöz. Évente 1,2 millió új gépjárművet vizsgálnak át.

Fotónk illusztráció: Autopro.hu

MTI

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×