Bringázz a munkába!

Bringázz a munkába!

Hétfőn indult a tizenhatodik Bringázz a munkába! kampány, amelyhez egész májusban csatlakozhatunk az applikáció letöltésével és a regisztrációval.

A mindennapi munkába biciklizést népszerűsítő kampány újra emberek ezreit szeretné nyeregbe ültetni idén tavasszal, és majd ősszel is. A cél, hogy minél többen kipróbálják, mennyivel egyszerűbb, olcsóbb, egészségesebb és környezetkímélőbb kerékpárral a munkába járni. A 2019. május 6-tól 31-ig tartó tavaszi, illetve a szeptember 9-től 22-ig tartó őszi, nyereményjátékkal összekötött kampányt a Magyar Kerékpárosklub szervezi, ezúttal is az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az Aktív Magyarország támogatásával.

A munkába kerékpározás nem csak környezetkímélő, de jó hatással van vérkeringésünkre, ízületeinkre, csökkenti stressz-szintünket és zsírpárnáinkat, sőt rendszeres űzése csökkenti egyes rákbetegségek kialakulásának kockázatát is. Hollandiai kutatások szerint a hollandok fél évvel magasabb életkorra számíthatnak csak azért, mert bicikliznek, és akkor még nem beszéltünk azokról, akik a kevesebb autó miatt kevesebb kipufogógáz belélegzésére kényszerülnek a városokban.

A Bringázz a munkába! kampányba regisztrálók nemcsak a stresszmentes közlekedést élvezhetik, hanem értékes nyereményekre is szert tehetnek. Csatlakozni okostelefonokkal lehet, amikre a résztvevők letöltik a Bike Citizens kerékpáros applikációt, majd ezen belül tudnak regisztrálni a kampány kezdőnapjától, május 6-tól (ősszel szeptember 9-től) a kampányidőszak végéig bármikor. Az applikáció rögzíti a kerékpáros napok számát és a letekert kilométereket, ezzel igazolva, hogy a regisztráltak legalább egyszer kerékpárral mentek munkába a kampány négy hete alatt.

A kampány az évek során több mint 50 ezer embert mozgatott meg, a csatlakozók összesen több mint 10 millió kilométert tekertek le, körülbelül 300 millió forintnyi benzint spóroltak meg, és bőven egymillió tonna feletti szén-dioxid kibocsátását kerülték el. További infók a bringazzamunkaba.hu oldalon!

A mozgalom egyébként május 6-án a bringás reggelivel indult, melyet az ország mintegy 40 pontján tartottak meg a szervezők. Az időjárási körülmények miatt azonban egyes helyszíneken változtattak a programon, így Sopronban és Győrben is. Városunkban az oly kedvelt bringás reggelit május 10-én, pénteken tartják 6:30 és 9:30 között a Dunakapu téren. "Hívd meg minden már igen vagy eddig még nem bringázó ismerősöd, és indítsuk együtt a napot. Minden kerékpáros vendégünk egy kis finomságra!" - olvasható az esemény közösségi oldalán.

 

Fotó: Győr+ Archívum

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×