Bronzérmes lett a férfi kardcsapat

Bronzérmes lett a férfi kardcsapat

A harmadik helyen végzett a Szatmári András, Szilágyi Áron, Decsi Tamás és Gémesi Csanád alkotta magyar válogatott a Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard világkupaversenyen.

 

A csapat a belgák elleni fölényes győzelemmel kezdett, majd a negyeddöntőben is magabiztos teljesítményt nyújtott az utóbbi időben egyre több jó eredményt produkáló irániak ellen.

Szükség volt a koncentrációra (Fotó: O. Jakócs Péter)

A folytatásban azonban már sokkal nehezebb feladat várt a magyarokra az olaszokkal szemben, de sokáig úgy tűnt, ezt az akadályt is sikerrel veszik. Két pár után ugyan még az olaszok vezettek, a harmadik asszóban azonban Gémesi fordított, innentől pedig az utolsó párharc végéig a magyaroknál volt az előny. A második körben nyert Szatmári és újra Gémesi, majd döntetlent vívott Szilágyi, így hat párharc után 30-24 volt az állás. Az utolsó szakasz viszont nem sikerült: előbb Gémesi kapott ki, majd Szatmári hozott össze egy döntetlent, végül Szilágyi maradt alul 8-3-ra Luca Curatolival szemben, aki így 37-40-ről fordítani tudott.

A bronzéremért az oroszokkal kellett vívni. Itt is az ellenfélé lett az első két párharc, majd ezúttal a kisebb kézsérüléssel bajlódó, és a nap során először vívó Decsi aratott nagy különbségű győzelmet, amivel átvette a vezetést. Aztán Szatmári kikapott, a Decsi helyére beállt Gémesi pedig fordított. Szilágyi tartotta az egytusos előnyt, a következő párban Gémesi növelte a különbséget, így a végén - 35-30 után - két döntetlen is elég volt a győzelemhez. A magyarok sorozatban az ötödik versenyüket fejezték be dobogós helyezéssel.

Jár a taps a fiúknak! (Fotó: O. Jakócs Péter)

"Azt hiszem, összességében elégedetten távozhatunk Győrből. Igaz, az egyéni verseny sikerülhetett volna kicsit jobban, és csapatban szintén közel jártunk a döntőhöz, de ez a bronzérem pozitívba billentette át a mérleget..." - értékelt a szövetség honlapján Decsi András, a kardozók vezetőedzője, utalva arra, hogy szombaton legjobb magyarként az idei világbajnok Szatmári ötödik lett.

Fotó: O. Jakócs Péter

 

Csatolt galéria: Bronzérmes lett a férfi kardcsapat
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×