Bronzérmesek a győri futballista lányok

Bronzérmesek a győri futballista lányok

Május 17-19. között Szekszárdon rendezték meg a 2018/2019. tanévi Leány Labdarúgás Diákolimpia® Országos Döntőjét. A háromnapos versenyen az V-VI. korcsoport leány versenyzői mérték össze tudásukat, hogy a torna végén a legjobbak megszerezzék a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet.

A torna a Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a Tolna Megyei Diáksport Tanács közreműködésével került megrendezésre. A labdarúgás hazánkban is az egyik legnépszerűbb sportág, így természetesen elengedhetetlen részese a Diákolimpia® versenysorozatnak. Az V-VI. korcsoportban (1999–2003 között születettek) országosan összesen 192 leány csapat nevezett, s végül közülük került ki az országos döntő 20 legjobb csapata, akik a küzdelem végén megszerezhették a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címét. A verseny Szekszárdon, a Szekszárdi Sport-és Szabadidőközpontban került megrendezésre.

A pénteki megnyitó ünnepséget Csillagné Szánthó Polixéna, Szekszárd Megyei Jogú Város Humán Bizottság elnöke nyitotta meg. A Diákolimpia® versenyek fővédnöke dr. Áder János köztársasági elnök, védnökei közt pedig megtalálható többek között dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és dr. Bódis József oktatásért felelős államtitkár is.

A tavalyi döntős csapatok közül, 12 csapat ismét kivívta helyét az idei országos döntőben, köztük a tavalyi bajnok, Győri Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia Gimnáziuma és Kollégiuma, az ezüstérmes Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium, és a bronzérmes Székesfehérvári, Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnáziuma is.

A hétvégi versenynek otthont adó Szekszárdon nagy múltja van a sport szeretetének. Tolna megye székhelye díjnyertes borokkal, és híres sportegyesületekkel egyaránt büszkélkedhet. Az Atomerőmű KSC Szekszárd profi női kosárlabda-válogatottja egészen az NB1-es szintig menetelt, a csapat edzőjét 2017-ben „Szekszárd edzőjének” választották, míg Theodoreán Alexandrát „Szekszárd sportolójának”. A kosárlabda és atlétika mellett, a város komoly hangsúlyt fektet az utánpótlás szakszerű kinevelésére a labdarúgásban is, ezt mutatja a Szekszárdi UFC fiatal csapata, illetve a női futsal válogatott, akik egészen az NB1-es szintig tornászták fel magukat, a tabellán jelenleg is második helyen állnak.

 

A fantasztikus hangulatú versenyen az alábbi iskolák szerezték meg a korcsoportok érmeit:

I. helyezett Váci Madách Imre Gimnázium (Vác)

II. helyezett Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolája és Kollégiuma (Debrecen)

III. helyezett Fehér Miklós Labdarugó Akadémia Gimnáziuma és Kollégiuma (Győr)

Különdíjasok

Legjobb mezőnyjátékos: Horváth Viktória (Debrecen)

Legjobb kapus: Kovács Zsófia Vivien (Kazincbarcika)

Gólkirálynő: Bódai Viktória 12 gól, (Győr)

Bajnokcsapat testnevelője: Wágner Bálint (Vác)

 

Forrás és fotó: Diákolimpia/Facebook

 

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×