Búcsú Árnics Katalintól

Búcsú Árnics Katalintól

Árnics Katalin gyógypedagógiai tanár, pszichopedagógus, pedagógiai terapeuta július 3-án váratlanul elhunyt. Megemlékezésre, búcsúzásra, közös együttlétre várják mindazokat, akik ismerték Katit, augusztus 12-én, hétfőn 19 órára, a Vaskakas Bábszínház nagytermébe.

„Szeretnénk felidézni alakját, megalkuvást nem ismerő szakmai-emberi tartását, tisztaságát, életszeretetét, azt a hihetetlen energiát, amellyel mindezt megvalósította és adott több száz családnak esélyt, támogatást” – áll a megemlékezésre szóló meghívóban.

Augusztus 16-án 12 órakor pedig engesztelő szentmisét tartanak Árnics Katalin lelki üdvéért a hamvai megáldásával a Szentlélek-templomban.

 

Árnics Katalin rengeteget tett a sérült gyerekekért és szüleikért. Évtizedeken át autizmussal élő gyermekekkel és családjaikkal dolgozott, az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontban pedig a sajátos nevelési igényű gyermekek integrációját segítette. Éveken át szervezte Győrben a Kék napot, hogy felhívja a figyelmet az autizmusra, arra, hogy nagyon nehéz dolguk van azoknak a családoknak, akik autizmussal élő gyermeket nevelnek. Egész életében a sérülteket elfogadó gondolkodás megteremtésén dolgozott.

Lapunkban és a Győr+ Televízió Vény nélkül című műsorában is többször megszólalt. „Én hiszek a közösség erejében, a megállás fontosságában. Állandóan szaladunk, jó néha „tétlennek" lenni. Érdemes elgondolkozni mások sorsán és segíteni, ha kell. Sokszor azzal is segítünk, ha azonosulunk a másik életével, nem ítélkezünk, nem félünk a másik embertől” – mondta egy interjúnkban.

 

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×