Budapestig tekert kedvencei után a győri szurkoló

Budapestig tekert kedvencei után a győri szurkoló

Azt eddig is sokan mondták, hogy a Győri Audi ETO KC csapatának van a legjobb szurkolótábora. Ám amit Vad Lajos vitt véghez vasárnap, arra még nem volt példa. Különleges bringájával tekert el a BL fináléra.

 

– Győri születésű vagyok, a fociban is az ETO-nak szurkoltam, még a Verebes korszak idején – kezdte a Győr+ Médiának Vad Lajos. – Akkor is volt már kézilabda bérletem, még az Iváncsik, Oross, Tóth Laci idejében. Aztán egy kis szünetet következett, majd a lányok meccsei kezdtek érdekelni, akkortól amikor még Mátéfi Eszter is itt játszott. Később bérletes lettem, s körülbelül négy éve mindenhova elmegyek a szurkolókkal, hazai és külföldi meccsekre is.

Lajosnak igazi szerelme a csapat. Ahogy fogalmazott, a szíve és az esze is zöld-fehér. Megmutatta nekünk a különleges, megrendelésre legyártott egyedi ETO címeres karóráját, a nyakában függő medálját, s természetesen a legendás kerékpárját is.

– Teljesen egyedi tervezésű a bringám, még a kormány végi védőkupakra is bele van vésve, hogy ETO. Ahogy láncvédőt is ez a három betű díszíti. A pumpa pedig Audis. Most tervezem rá a csomagtartót is – mutatta be a különleges járgányt Lajos.

S has már a bringánál tartottunk, neki is szegeztük a kérdést, hogyan is volt ez a hétvégi túra, egészen a Papp László Budapest Sportarénáig?

– Már egy hónapja terveztem, hogy így fogok eljutni az utolsó mérkőzésre. Nyernünk kellett a Bukarest ellen, mert így megvolt a legnagyobb motivációm: győztes döntőre kerekezni! Az elődöntőről este 11 körül értünk haza, s alig tudtam aludni az izgalomtól. Fél 4-kor keltem és szinte repültem Budapestig!

Az út körülbelül 8 óráig tartott, persze pihenőket, találkozókat is beiktatva. Lajos azt mondja kiszámolta, 148,6 kilométert tekert le. Pest határában csatlakoztak a győri szurkolóhoz bringás társak, ők mutatták az utat az Arénáig. Akkor még 25 kilométer hátra volt. Lajostól egyébként sem áll távol a tekerés, elmondta, hogy volt olyan év, amikor 9000 kilométert tett bele a lábába.

– Szeretem a társaságot, szeretem a szurkolókat, a csapatot, s mindig töröm valamin a fejem. Míg tekertem, mindvégig a győzelem járt a fejemben. Bíztam benne, a csarnokban is, az utolsó másodpercekig! Végül a lányok és én is győztem: ők a BL-t, én pedig hogy Budapestig bicikliztem.

A Győr különleges szurkolóját a családja elfogadta, megértik és támogatják a csapat iránti szenvedélyét. Lajos egyébként egy roppant szerény, csöndes ember, aki nem azért tesz bármit is, hogy kitűnjön, vagy mutogassa magát. Ahogy fogalmazott: ő a csapatért, a sportolókért lelkesedik, s legjobban így tudja kifejezni, a maga sajátos módján.

Havassy Anna Katalin
Fotó: O. Jakócs Péter

Csatolt galéria: Budapestig tekert kedvencei után a győri szurkoló
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×