Creative best of

Creative best of

Mi a hat receptből kettőt mutatunk olvasóinknak, a többit – medvehagymapesto, lazacos spárgatatár spárga-veloutéval, rák-sonka epertartár bodzaolajjal, harcsatatár kaporpestós almahabbal – pedig újranézhetik pénteken 19.30-kor, illetve megtalálják a gyorplusz.hu weboldalon.

 

 

Szürkemarha-bélszín rizsbatyuban

30 dkg bélszín

3 ek. szójaszósz

1 ek. szezámmag

1 db répa

2 szál szárzeller

1 kis csokor metélőhagyma

fél lime leve

friss bors

3 ek. olívaolaj

1 marék zöldkoriander

1 marék csíra

10-12 db rizslap

 

A bélszínt apró kockákra vágjuk, az aprított metélőhagymával, szójaszósszal, lime-lével, olívaolajjal, borssal alaposan összekeverjük.

A répát és a zellert gyufaszálakra vágjuk és egy pillanatra lobogó vízbe dobjuk, majd jeges vízben leszűrjük.

A rizslapokat egyesével beáztatjuk, majd amikor már hajlanak, tiszta konyharuhára tesszük, egy evőkanál húsos keveréket, néhány szál zellert, répát, kevés csírát és zöldkoriandert helyezünk rá, és szorosan feltekerjük.

Félbe vágva tálaljuk.

 

 

Kávés pohárkrém karamellizált dióval

1 dl kávé

1 dl habtejszín

20 dkg étcsokoládé

15 dkg diós zabkeksz

egy marék dió

egy marék barna cukor

tejszínhab díszítéshez

 

A kávét a tejszínnel összeforraljuk, majd a tűzről levéve, feloldjuk benne a csokoládét. A zabkekszet lemorzsoljuk és négy pohárba egyformán elosztjuk.

A diókat a cukorral egyszerre serpenyőbe helyezzük, karamellizáljuk, majd ha kihűlt, összetördeljük.

A kihűlt kávés csokoládékrémet a kekszre öntjük, majd a tejszínhabbal és a tört édes dióval kínáljuk.

 

 

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×