Családok napja az idősotthonban

Családok napja az idősotthonban

Győr idősellátása országos viszonylatban is példaértékű, az önkormányzat sokat tesz azért, hogy a szép korúak teljes életet élhessenek.

Ennek jegyében működnek a város idősotthonai is, ahova végszükség esetén kerülnek be a hatvanon túliak. Az intézmények nyitottak, a családtagok bármikor meglátogathatják vagy egy-egy otthoni programra haza is vihetik a lakókat. Az idősotthonokban évente Családok Napját tartanak, ezeken színes programok várják az időseket és érdeklődő rokonaikat is.

 

 

A napokban az Apáca utcai idősotthonban volt családi nap, ahol dr. Somogyi Tivadar alpolgármester köszöntötte a résztvevőket. „Ezekbe az otthonokba akkor kerülnek be az idősek, ha ők maguk vagy a családjuk úgy dönt, jobb, ha állandó felügyelet mellett élhetik mindennapjaikat, itt ugyanis szakemberek segítik a szép korúak kényelmét, egészségét, biztonságát” – mondta dr. Somogyi Tivadar. „Az intézményeink teljesen nyitottak, itt nincsenek elzárva se a külvilágtól, se pedig a családjuktól a lakók, a családi napokkal is ezt a nyitottságot igyekszünk erősíteni” – tette hozzá az alpolgármester.

 

 

„A Családok Napja érezhetően egy nagyon várt program az otthonainkban, az ilyen események nagyban segítenek megőrizni az idősek életminőségét” – hangsúlyozta. A családi napokra mindig valamilyen műsorral is készülnek, ezúttal, az Apáca utcában, a Brunszvik Óvoda kis diákjai szórakoztatták az időseket és családjaikat. Az eseményt a közelmúltban felújított, kibővített és frissen virágosított belső udvarba tervezték, az esőzés miatt azonban házon belülre szorultak a résztvevők. A jó időben azonban a nap nagy részét, természetes környezetben, a jó levegőn tölthetik az otthon lakói.

 

Zká
Fotó: O. Jakócs Péter

 

Csatolt galéria: Családok napja az idősotthonban
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×