Cseretáborozók a világ minden tájáról

Cseretáborozók a világ minden tájáról

Győr idén második alkalommal ad otthont a Lions Clubok Nemzetközi szervezete által szervezett ifjúsági csereprogram táborlakóinak. A fiatalok hétfőn a Városházára látogattak, ahol Radnóti Ákos alpolgármester köszöntötte őket.

Tizenhét országból huszonöt fiatal vendégeskedik egy héten át Győrben. A táborozókat családok látják vendégül, ezt követően pedig két héten át szervezett táborban vesznek részt.

 

 

Akik az óceánon túlról érkeztek, azok a negyedik hetet is Magyarországon töltik fogadó szülőknél. A 16 és 22 év közötti fiatalok között találunk brazilt, indiait, mexikóit és tunéziait is.

 

 

A három, illetve négy hét során megismerkednek Győr és Magyarország legfontosabb látványosságaival.

 

 

"Győr sportos és fiatalos város, amelyet 2006 óta egy egykori olimpiai bajnok sportoló vezet, Borkai Zsolt személyében" – fogalmazott köszöntőjében Radnóti Ákos, aki kiemelte: büszkék a győriek arra, hogy itt rendezték meg Magyarország első ifjúsági olimpiai fesztiválját, az EYOF-ot. Beszélt arról is, hogy eredeti szépségében felújították a Városháza dísztermét, majd a fiatalokat meginvitálta a toronyba, hogy gyönyörködhessenek Győr panorámájában.

 

 

Gy.P.
Fotó: O. Jakócs Péter

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×