Csokoládés mandula naranccsal

Csokoládés mandula naranccsal

Vegán nyers torta, amit minden kezdő, amatőr szakács elkészíthet. Fontos, hogy tartalmas legyen a nassolnivaló, mert képesek vagyunk nagyon gyorsan lekapni a polcról a cukros müzliszeletet, mondván: ez még belefér.

Sajnos egyre kevesebb tiszta ételt ehetünk, ezért is jó fegyverünk a főzés. Azt javaslom, mindenki válasszon magának három lelőhelyet. 1 – ahol húst és tojást lehet kapni, 2 – ahol zöldséget, gyümölcsöt, 3 – ahol liszteket, magvakat, tejterméket. Az én tippjeim erre Győrben, a színház mellett, a Vásárcsarnokban és a Kazinczy utcában vannak. Módszerem, hogy a hétvégén kijelölök egy napot, amikor az alapélelmiszereket, és hozzá egy újdonságot beszerzek, és máris bebiztosítottam magamat egész hétre vagy akár kettőre. Ezt az édességet zacskózhatjuk, papírba csomagolhatjuk, én hurcolom is magammal, mert nagyon gyorsan beindul a fantáziám egy-egy pékség láttán. Ekkor belenézek a táskámba, és ott lapul a nagyon sok ízű, magvas, csokis energiagazdag édességszeletem, és máris megnyugodtam.

 

Bevásárlólista:

Sütemény aljához:

100 g hántolt vagy szeletelt mandula

20 g sós mogyoró

2 ek holland kakaópor

1 ek kókuszzsír

100 g datolya

2 kk rum aroma

20 g kókuszreszelék

2 ek víz

Teteje:

50 g holland kakaópor

1 ek kókuszzsír

1 narancs leve+reszelt héja

Eszközök: késes robotgép

 

 

Elkészítés:

1. A robotgépbe először a mandulát, mogyorót teszem és apróra darálom, majdnem lisztszerűre. A datolyát beáztatom meleg vízbe a felhasználást megelőzően 30 percre. Mag nélkül, felszeletelve hozzáadom a darált magvakhoz a 2 ek vízzel együtt, a rummal. Újra mixelem 2-3 percig. Ezután adom csak hozzá a kókuszzsírt, újrakeverem és ekkor jön hozzá a kakaópor és a kókuszreszelék. Sűrű masszát kell kapnunk, amit egy kockaformába lapítunk.

2. A tetejére felforraljuk a narancs kifacsart levét és a belereszelt héját, amit alaposan megmostam előtte, de forralással még biztonságosabban használhatjuk. A forró narancsléhez hozzáadom a kakaóport, kókuszzsírt és alaposan kikeverem egy habverővel.

3. a masszát ráöntöm az alaptésztára, és 4-5 órán át hűtőben dermesztem.

 

#SzarkaZsófi

Kövesd Zsófit a Facebookon is!

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×