Csornán ellenőriztek a rendőrök

Csornán ellenőriztek a rendőrök

A csornai rendőrök közlekedésrendészeti ellenőrzéseket végeztek a közlekedési balesetek megelőzése érdekében.

A Csornai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai február 6-án a város több pontján ellenőrizték a járművezetőket. Az ellenőrzések során a rendőrök vezetéstechnikai és balesetelhárítási tanácsokkal hívták fel a járművezetők figyelmét arra, hogy milyen magatartást tanúsítsanak a téli időjárási és útviszonyok alkalmával. A balesetek megelőzése érdekében felhívták a közlekedők figyelmét a közlekedési szabályok fontosságára a látás és láthatóság kiemelt szerepére. Az ellenőrzések kiterjedtek a járművek világító- és jelzőberendezéseinek, az ablaktörlők és a gumiabroncsok állapotára is.

A szakemberek a baleset-megelőzési tanácsok mellé hasznos közlekedésbiztonságot szolgáló ajándékokat adtak a járművezetőknek.

 

A Csornai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az alábbi jó tanácsokkal segíti közlekedőket:

 

- Csak olyan járművel vegyenek részt a közúti forgalomban, amely biztonságos közlekedésre alkalmas és megfelel a jogszabályban előírt műszaki, illetve környezetvédelmi követelményeknek.

- Mindig az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek.

- Fontos a megfelelő követési távolság megtartása az előttünk közlekedő jármű mögött, hogy annak hirtelen fékezése esetén is biztonságosan meg tudjunk állni.

- Elindulás előtt ellenőrizzék a jármű világító- és jelzőberendezéseit, és azt is, hogy a szélvédőmosó tartályban van-e elegendő ablakmosó folyadék.

- Hosszabb utazás előtt vegyék figyelembe, hogy a téli időjárás miatt (havazás, jegesedés) előfordulhatnak útlezárások, ezért az esetlegesen kialakult torlódásokban hosszabb időt kell tölteni, ennek okán fontos, hogy a járműben legyen elegendő üzemanyag.

- A közlekedési szabályokat ne hagyják figyelmen kívül, és mindig körültekintően vegyenek részt a közlekedésben!

 

 

police.hu

 

 

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×