Danyi Gábor lett az Audi ETO KC új edzője - FRISSÍTVE!

Danyi Gábor lett az Audi ETO KC új edzője - FRISSÍTVE!

Sokáig ment a találgatás, hogy ki lesz a győri lányok új edzője. Hétfőn az elnökség döntött a személyéről, ma pedig sajtótájékoztatón jelentették be: az eddigi másodedző, Danyi Gáborra esett a választás.

A távozó sikeredző Ambros Martin helyére mindenképp olyan edzőt kellett találnia az elnökségnek, aki képes a lányokkal arra, hogy a Final4-ban helyt álljon és megvédje a Bajnokok Ligája elsőséget. Számos név felmerült, a szurkolók is sokáig találgattak, a befutó végül Danyi Gábor lett, aki kiválóan ismeri a játékosokat, és az egész klubot. A másodedző Zdravko Zovko lesz, aki korábban a Fotex Veszprém vezetőedzője is volt.

Danyi Gábor a következő szezontól már vezetőedzőként
folytatja a megkezdett munkát


Danyi Gábor pécsi származású, de már hat éve másodedzője a győri zöld-fehéreknek, részese volt az összes sikernek, közreműködésével vált a csapat a világ egyik legjobb együttesévé. A csúcs nyilván a mostani megválasztása, s nem is kérdés, hogy a lányok az ő vezetésével is minden fronton nyerni szeretnének: a bajnokságban, a Magyar Kupában és természetesen a Bajnokok Ligájában is.

Zdravko Zovko 1955-ben született, korábban Jugoszláv válogatott kézilabdázó. A legsikeresebb horvát kézilabdaedzők között tartják számon. A horvát férfi válogatott és női válogatott szövetségi kapitánya volt több alkalommal. 2002-ben a Fotex Veszprém bajnokok ligája döntőjébe jutó csapatának a vezetőedzője. 2000 és 2007 között dolgozott a Veszprémben.

A négy fős szakmai stábban helyet kapott a Győri Audi ETO KC-nál öt éve utánpótlás szakmai igazgató-helyettesként és utánpótlásedzőként is tevékenykedő Kun Attila, aki a zöld-fehéreknél eltöltött idő alatt számos sikert ért el a feltörekvő tehetségekkel. A szakmai munkában nagyobb szerep jut Holanek Zoltánnak, aki erőnléti edzőként segíti a felnőtt csapat munkáját.

 

Dr. Bartha Csaba és Zdravko Zovko

Danyi Gábor az alábbit nyilatkozta a klub hivatalos oldalán:

„Hatalmas lehetőség és egyben óriási nagy megtiszteltetés, hogy a megkaphattam ezt a lehetőséget a világ legjobb női kézilabda csapatánál. Nagyon várom már az első edzést, amikor vezetőedzőként léphetek a lányok elé. Szeretném azonban hangsúlyozni, hogy a 2017/2018-as idény legfontosabb periódusának küszöbén állunk, így minden energiánkkal az előttünk álló nem kis kihívásokra kell koncentrálnunk, hiszen fontos céljaink vannak, melyek még beteljesítésre várnak a jövő szezon tervezgetése előtt. Bízom benne, hogy a munkánk meghozza a gyümölcsét és sikerekben gazdag időszak elé nézünk.”

Zdravko Zovko, másodedző: „Rendkívüli motiváltnak érzem magam, örülök, hogy a Győri Audi ETO-ban, a világ legjobb női csapatánál kapok lehetőséget. Az elmúlt években folyamatosan nyomon követtem a klub fejlődését, és az, hogy ilyen célokért kell itt dolgozni, még nagyobb motivációt jelent nekem.”


Kun Attila, Danyi Gábor, dr. Bartha Csaba, Zdravko Zovko és Holanek Zoltán

 

Bartha Csaba: Danyi Gábor megkapja a feltétlen bizalmat

 

Danyi Gábor, a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának következő vezetőedzője megkapja a feltétlen bizalmat a klubvezetéstől - ezt Bartha Csaba elnök hangsúlyozta az M1 aktuális csatornán csütörtökön, a döntés hátteréről pedig azt mondta: "azért választottuk őt, mert fontosnak éreztük, hogy teljes mértékben ismeri a klub filozófiáját, a klubmodellt, az utánpótlás helyzetét, az edzőket, a játékosok".

Bartha kiemelte: nagyon sok jelölt volt a posztra, de vannak korlátok, mert például külföldi válogatott edzők, szövetségi kapitányok esetében a szövetségek korlátozhatják a szerződéseket. Hozzátette: úgy érzi, a külföldi edzők semmivel sem felkészültebbek, mint Danyi, akinek szakmai tudása, a kézilabdában az elmúlt húsz évben betöltött szerepe - akár mint korábbi vezetőedző, akár mint Ambros Martín segítője - megfelel az elvárásoknak.

Bartha Csaba szerint a klub részéről akár szimpatikus lépés is lehet, hogy az az ember, aki hat évig szolgálta a klubot teljes egészében, és munkájában sikeres volt, megkapja a feltétlen bizalmat.

"Az fogja Danyi Gábor munkáját értékelni, hogy az általa vezetett szakmai stáb eredményes lesz-e vagy sem" - mondta az elnök, aki kitért az elkövetkező időszakra is. A csapat a Magyar Kupa négyes döntőjében érdekelt a hétvégén, és előbb a nagy rivális FTC-vel kell mérkőznie az elődöntőben. Bartha jelezte: három nagyon fontos játékos sérült. Tomori Zsuzsanna, Stine Oftedal és Nora Mörk sem állhat a csapat rendelkezésre.

"Megpróbáljuk legyőzni a Ferencvárost, majd másnap elhódítani a Magyar Kupát. Aztán a következő két hét nagyon fontos, meghatározza az egész szezont" - utalt Bartha a montenegrói Podgorica elleni Bajnokok Ligája párharcra, melynek tétje a Final Fourba jutás.

 

 

GyP
gyorietokc.hu
MTI

Fotó: O. Jakócs Péter

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×