Díjeső a Győr-Gönyű kikötőnek

Díjeső a Győr-Gönyű kikötőnek

A napokban két rangos elismerésben részesült a Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő.

A Média Építészeti díjat az egyik legrangosabb hazai építészeti szaklap, az Építészfórum hozta létre azzal a céllal, hogy a laikusok számára is megmutassa, közérthetővé tegye az elmúlt év legnagyobb magyar építészeti bravúrjait. 145 jelentkezőből először egy 4 fős nemzetközi előzsűri válogatta ki a finalistákat, megvalósult épület kategóriában 5 épületet. A vezető magyar sajtóorgánumok újságíróiból álló médiazsűri a Müpában tartott gálaesten végülis a Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő H4 hajó szervízállás kezelőépületének ítélte oda a Média Építészeti Díjat.

Az épület az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vagyonkezelésében van, és az Igazgatóság Közlekedés Operatív Program ill. Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program keretében támogatott kikötői infrastruktúra fejlesztési projektjében valósult meg

Az Építőipari Nívódíj elnyerése kiemelkedő szakmai elismerés, melyet „szakma adományoz a szakmának”. Az Építőipari Mesterdíj Alapítvány által 19. alkalommal meghirdetett pályázaton a 2015-2017 között használatbavételi engedélyt kapott és nettó 100 millió forint beruházási értéket meghaladó építmények indulhattak, melyek mindegyike kimagasló műszaki és építészeti színvonalon valósult meg. Bírálati szempontként a beruházásban közreműködő megrendelő, tervező és kivitelező együttműködését is figyelembe vették. 8 kategóriában értékelte a bíráló bizottság a benyújtott pályázatokat. A komplex infrastrukturális létesítmény kategóriában az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság ’Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő infrastrukturális továbbfejlesztése’ tárgyú projektjének ítélték oda az Építőipari Nívódíjat.

A hajó szervízállás kezelőépület nemzetközi téren is megmérettetik. A november 28. és 30. között Amszterdamban, a World Architecture Festival-on, a Transport - completed buildings kategóriájában versenyez 12 másik épülettel együtt, illetve a kortárs európai építészet legjobbjait felvonultató EUMies Award jelöltjei között is bemutatkozik.

 

fotó: portofgyor.com

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×