Döntőjéhez érkezett a frizbi Európa-bajnokság

Döntőjéhez érkezett a frizbi Európa-bajnokság

Huszonnégy ország 1500 sportolója vesz részt a 2019-es Ultimate Frizbi Európa-bajnokságon Győrben, amelyet a gyirmóti Alcufer Stadion pályáin rendeznek június 29. és július 6. között.

A sportág történetében ez a negyedik kontinensbajnokság, 2007-ben Angliában, rá négy évre Szlovéniában, legutóbb pedig Dániában rendeztek Eb-t. A torna múlt hét szombaton kezdődött és július 6-áig tart, 20 ország indított férfiválogatottat, 15 női nemzeti csapat érkezett az Eb-re, és 19 vegyescsapatnak is szurkolhattak a nézők, összesen 289 meccsen.

 

 

A szervezők 14 játékteret alakítottak ki az Alcufer Stadionban és a hozzá tartozó edzőpályákon. Magyarországot egy vegyes csapat képviseli az eseményen, amelyben több utánpótlás játékos is helyet kapott, nem véletlenül: a szövetség már a jövő válogatottját építi, amely akár az olimpiai szereplést is megcélozhatja a 2028-as Los Angeles-i ötkarikás játékokon. A mieink a címvédő Nagy Britanniával, a svédekkel, az osztrákokkal és a litvánokkal kerültek egy csoportba.

 

További részletekért és eredményekért kattints IDE!

 

Fotó: Győre Márk

 

 

Csatolt galéria: Frizbi EB döntő - Győre Márk fotói
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×