Drog hatása alatt akart gyújtogatni a férfi

Drog hatása alatt akart gyújtogatni a férfi

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vádemelési javaslattal fejezte be az ügy vizsgálatát.

A nyomozás adatai szerint egy 40 éves osztrák állampolgár 2018. augusztus 26-án a délutáni órákban megjelent egy ismerőse várbalogi házánál, majd megkérte az ott tartózkodó férfit, hogy kísérje el őt a jánossomorjai benzinkútra. Itt 40 liter benzint vásárolt, majd amikor visszatértek a házba, akkor az üzemanyagot tartalmazó kannákból elkezdte kilocsolni a benzint a vendéglátója nádfedeles szaunájának tetejére, majd a nála lévő öngyújtóval megkísérelte felgyújtani az építményt.

 

 

Az udvaron tartózkodó egyik férfi látva, hogy mire készül, kicsavarta a zavart ember kezéből az öngyújtót és értesítette a rendőrséget. A járőrök a helyszínen átvizsgálták a rongáló által használt lakást, ahol egy tasakban, zöld színű növényi anyagot találtak, amit lefoglaltak. A férfit elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, vele szemben drogtesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért őt a nyomozók kábítószer birtoklása vétség, valamint rongálás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

 

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes járási ügyészségnek.

 

Forrás, fotó: police.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×