Egészségesen születtek a lengyel hatos ikrek

Egészségesen születtek a lengyel hatos ikrek

A hétfőn született hatos ikrek, négy lány és két fiú mind egészségesek - hangzott el a krakkói Egyetemi Kórház sajtóértekezletén kedden.

A kislányok, Zosia, Kaja, Malwina és Nela, valamint a kisfiúk, Filip és Tymon császármetszéssel születtek a terhesség 29. hetében. Orvosaik elégedettek az állapotukkal, bár a gyerekek tüdeje és központi idegrendszere még kissé fejletlen, mivel koraszülöttek. A legkisebb iker 890 gramm, a legnagyobb 1300 gramm súlyú. Mindannyian inkubátorban vannak. Várhatóan több hónapig tartják őket megfigyelés alatt a kórházban az előtt, hogy hazamehetnének.

A hatos ikrek édesanyja, Klaudia Marzee a lengyel televíziónak elmondta, hogy csak öt babára számítottak, úgyhogy a családnak is meglepetés volt, hogy hatos ikrek születtek. A szülésnél orvosokból és szakdolgozókból álló negyventagú csoport segédkezett. A gyermekek apja, Szymon Marzec nagy örömmel beszélt a kicsik érkezéséről, de hozzátette, hogy sok aggodalom is kísérte jöttüket. "Boldogok vagyunk, hogy a gyerekek a lehető legjobb kezekben vannak, és most már mi is mellettük lehetünk és átadhatjuk szeretetünket" - mondta.

Lengyelországban először születtek hatos ikrek.

 

MTI

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×