Egy est az útjukat kereső győrieknek – interjú Dr. Darnói Tiborral

Egy est az útjukat kereső győrieknek – interjú Dr. Darnói Tiborral

A felemelkedés és az értékes emberi élet kulcsa a rábaközi tudók bölcselete alapján – ezzel a címmel hallhatnak előadást az érdeklődők Dr. Darnói Tibor holisztikus orvostól, a Yotengrit Alapítvány elnökétől december 5-én Győrben, 18:30-tól a Bridge Hallgatói és Oktatói Klubban. Ennek kapcsán magát Dr. Darnói Tibort kérdeztük a részletekről.

Győr Plusz (GY.P.): Ön nemcsak holisztikus orvos, a Yotengrit Alapítvány elnöke is egyben. Hogyan foglalná össze röviden a Yotengrit lényegét?

Dr. Darnói Tibor (D.T.): A Yotengrit bölcselet a rábaközi Tudók hagyatékát fogalja egybe. A kereszténység előtti ősi magyar vallás – amit Büün vallásnak neveztek –, tanításait Tudók és Táltosok egy titkos rendben mentették át évszázadokon keresztül nemzedékről nemzedékre. Meghagyták, hogy „csak akkor szabad papírra vetni, ha nagy bajban van a Nemzet.” Ennek a rendnek a 49. Bácsája volt Máté Imre, aki íróként, költőként elérkezettnek látta az időt, hogy közkinccsé tegye ezt a csodaszép szellemiséget. Yotengrit címmel négy kötetben foglalta össze az ősi tudást, mely olyan emelkedett szellemi esszencia, amely igazodási pont lehet minden ember számára. Ez alapvetően egy szeretet-vallás volt, egyik fő tanítása, hogy „Szeress mindenek felett, szeretet minden jó eredete!”. A különlegességét, magasztosságát, előre mutató jellegét az adja, hogy a jelenlegi alá-fölé rendelő tudatminőség és világrend helyett emelkedettebb szemlélettel, mellérendelésben értelmezi a világot. Ami ennek a jelentőségét hangsúlyozza az maga a nyelvünk, hiszen a magyar nyelv is alapvetően mellérendelő.

GY.P.:  Rengeteg előadása van országszerte – milyen városokban találkozhattak már Önnel, mely témákban ad elő általában?

D.T.: Nagyon megtisztelő, hogy az ország számos városában volt már alkalmam előadásokat tartani. Az pedig különösen, hogy mindenhová vissza is hívnak. Ezek a felkérések részben a Yotengrithez kapcsolódnak, de holisztikus orvosként is rengeteg megkeresést kapok. Ez utóbbi azért különleges, mert egy orvostól hallani a biológiai-orvosi tudomány és a szellemi tanítások szintézisét ritkának mondható. Mindezt úgy, hogy a betegségek testi-lelki-szellemi rendszerben kerülnek értelmezésre és ezeken keresztül kibontakoznak a gyógyulás feltételei is. Másként kell közelítenünk a betegségünkhöz, önmagunkhoz, mint azt megszoktuk. Előtérbe kell kerülnie az embernek. Csodálatos élmény erre ráébreszteni az embereket. Minden előadás, képzés és konzultáció sorsfordító a résztvevők számára is. Más ember megy el, mint aki érkezett. Szeretem ezt csinálni és hálás vagyok az Égieknek, hogy ezt tehetem!

GY.P.: December 5-én, kedden Győrbe látogat. Nem ez az első alkalom, hogy a folyók városába hozza ezeket a bölcseleteket – milyen szálak, élmények fűzik Győrhöz?

D.T.: Nekem Győrbe jönni különleges ajándék, mert itt születtem Nádorvárosban, itt nőttem fel, s ugyan én elköltöztem, de itt él a családom, itt vannak a régi barátaim, osztálytársaim, sporttársaim. Szeretnek itthon. Megszámlálhatatlan szép emlékem köt ide. Életemnek ez az időszaka olyan alapot adott, amely nélkül nem lehetnék az, aki. Győr mindig különleges volt, ma is az. Nem csupán szép város, elragadó hangulata van. Legutóbb az Esély a Gyógyulásra Rákbetegek Győri Egyesülete megtisztelő felkérésére tartottam előadást októberben az „Összefogás az egészségért a mellrák ellen” konferencián, de 2016-ban Dr. Papp Lajos Professzorral és Dr. Csókay Andrással is tartottunk egy kerekasztal-beszélgetést Test, Lélek, Szellem címmel. Ügyvéd testvérem, Dr. Darnói Norbert és a Győr+ Média támogatásával felejthetetlen és lélekemelő estét sikerült varázsolnunk – a mostani előadást szintén ők segítik, ezúton is szeretném megköszönni az önzetlen jóságukat. Egyébként évente egy-két alkalommal Rábapatonán is tartunk egész napos Yotengrit ünnepet. A Diófa vendéglő tulajdonosai – barátaink – kezdetektől nagylelkű támogatói a Yotengritnek, hála nekik, ott is otthon vagyunk. A Rába ártere, a természet szépsége mesés környezetet ad az elvonuláshoz.

Dr. Darnói Tibor holisztikus orvos, a Yotengrit Alapítvány elnöke

GY.P.: Előadásának címe már önmagában, minden egyéb információ nélkül is sokatmondó: „A felemelkedés és az értékes emberi élet kulcsa a rábaközi tudók bölcselete alapján” – miről hallhatnak pontosan azok, akik ellátogatnak december 5-én a győri Bridge Hallgatói és Oktatói Klubba?

D.T.: Bemutatom a Yotengrit és a Büün történetét, kifejtem a bölcselet lényegét, alaptételeit, s beágyazom mindezt a mai világba, hogy mindenki képes legyen megvalósítani ezt a saját életében – hiszen az nem visz előbbre, ha csak beszélünk az elméletekről, azonban a tiszta cselekedetben kibontakozó minőségi változás már mindenki számára értékes. Az egyén fejlődése áthatja a párkapcsolatát, emeli a családját és erősíti a társadalmat. Szóba kerül az elengedő, tiszta szeretet elérésének útja, az ítélkezés kérdése, a NŐi minőség valódi értéke és szerepe, szó lesz szabadságról, egyenlőségről, hogy „Nő meg Férfi – egy két fele, együtt alkotnak egészet”. Lesz szó történelmi eseményekről – másként, és lehúzzuk a fátylat számos csodás összefüggésről, titokról. Megosztom a vendégekkel azt is, amit Máté Imre meghagyott feladatul számunkra. Felemelő lesz!

GY.P.:  A győri est mondhatni, mindenki számára útravaló lesz az élethez. Ön miért tartja fontosnak ezt a témát?

D.T.: Azért, mert ez a magyarságot évezredek óta átható tudás lelkünk mélyén mindannyiunkban ott él. Belénk van égve, így nem kell tanulnunk, csupán fel kell ébreszteni. Mindegy, hogy a szépsége érint meg valakit vagy a benne feltáruló igazság, életre kel és magával ragad. Legfőbb üzenete, hogy mielőbb elinduljunk a belső utunkon! Ahogy a Tudók meghagyták: „Végig kell járnunk lelkünk 49 lépcsőfokát és Istenné tisztulunk szellemünkben”. Egyszerű, gyönyörű, letisztult bölcselet. Aki megismeri, azt érzi – „hazaért”.

GY.P.:  Nemcsak a cím elejét, a végét is érdemes kiemelni, ugyanis a rábaközi tudók bölcselete alapján ad elő kedd este – mit kell tudni ezekről a tudókról?

D.T.: Nagyszerű emberek voltak, akik az életük kockáztatásával is őrizték és továbbadták a bölcseletet. Nélkülük mára már senki sem tudna róla, és az nagy baj lenne. Elég a bemutatásukra – hogy kik voltak ők – egy idézet a tanból: „A Táltos megáll három nádszálon: a szeretet, az igazságosság és a bölcsesség pillérein”. Gondoljunk bele, mit jelentene ez a hétköznapokban! Milyen lenne az a világ, ahol az emberek minden cselekedetüket úgy tennék, hogy ezen három területen soha nem billennének meg? És elképesztő magas szintű tudással rendelkeztek a világ dolgairól. Minden életterületen, a szellemi világ kérdéseiben is járatosak voltak. S, mindezt olyan tisztán, egyszerűen, bölcsen és szépen tanítják, ahogy azt csak a legnagyobbak tudják. Azt is meghagyták, hogy – bár vannak a világ rendjéből fakadó alaptörvények –, „a tan soha nem merevedhet meg! Mindig a jelenkor kérdéseire kell választ adnia!”. Így a tanulmányozása, a megélése nem nosztalgikus kalandozás egy letűnt kor emlékei közt, hanem a legmagasabb szintű bölcseletek egyikének megvalósítása.

GY.P.: Az élet bölcseleteit nem hallhatja elégszer az ember. Mégis, kiknek ajánlja leginkább az előadását?

D.T.: Mindenkinek. Mindenkinek, aki keresésben van. Aki keresi az útját, aki érzi a belső késztetést, hogy azon, ami körülvesz bennünket, ideje túllépni. Aki szeretne tisztán, szépen, szeretetben és békességben élni. Aki szeretne tanulni, fejlődni és tudatossá válva a lehető legtisztább minőségben „jelen lenni” élete minden pillanatában. Aki elhívást érez, hogy szolgáljon, tegyen és példát mutasson. Aki tudja, hogy az valósul meg, ami a tudatunkban van, így hajlandó időt és energiát áldozni a felemelkedésre, a belső egyensúly megteremtésére. Aki szeretne egy lélekemelő élmény keretében megismerkedni eleink tudásával, s annak, aki ébredésben van. Akik olyan társaságra vágynak, ahol nincs ítélkezés, pártoskodás, gyűlölködés, csak egymás tisztelete, szeretete, elfogadása és egymás segítése, „közös teremtés”. Akik szeretnék megismerni, megérteni és megvalósítani azt az életfeladatot, amely a jelen életüket áthatja, s ezt összehangolni minden ember közös útjával, amit a Tudók így foglaltak össze: „boldogok a bölcsesség szomjazói, mert hasuk mélyétől szívük közepéig megteszik a nagy utat és egek fényében fürödnek”. Összefoglalva, mindenkit várunk nagy szeretettel és köszönöm a megtisztelő lehetőséget, hogy mindezeket elmondhattam!


További információk az eseményről ide kattintva!

Bővebben Dr. Darnói Tiborról ide kattintva!

 

Szerző: Bodrogi Sára

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×