Egy este lelkünk egészségéért

Egy este lelkünk egészségéért

A test túlértékelt a mai világban – de mi lesz a lelkünkkel? A szakértők úgy vélik, hogy mindkettőre oda kellene figyelnünk. Ezért is hívták életre a Lelkünk Rajta nevezetű programot, amelyre október 12-én várják az érdeklődőket a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum épületeibe.

A Lelkünk Rajta szervezői, Albert Nóra, Garliczky Krisztina és Ligetvári Anita voltak Bajzát Zsuzsi műsorvezető vendégei a Győr+ Rádióban, akik mindhárman segítők. Elmondták, bár ma már egyre többen mernek segítséget kérni, még mindig nem fordítunk elég figyelmet a lelkünkre. Ezért is fogtak össze heten, hogy megszervezzék a programot. Egy estét, amelyen bárki megismerkedhet a segítő szakmákkal és módszereikkel.

 

A szervezők: Abonyi Barbara, Garliczky Krisztina, Albert Nóra, Ligetvári Anita, Maschler Ágnes, Ambrus Mónika, Kajdi Zsuzsanna

 

Ligetvári Anita légzésterapeuta, művészetterapeuta, mindezek mellett pedig gyászkíséréssel is foglalkozik. Ezen az éjszakán a Kreszta-házban találkozhatnak vele a látogatók, egyik programja a meddőség lelki okai köré épül, a másik pedig a légzés gyógyító erejét taglalja. Hangsúlyozta, a meddőséggel kapcsolatos workshopjára az apukákat is várja, hiszen a fogantatáshoz két ember kell.

Albert Nóra szülésfelkészítő, a Magyar Ispitában ad elő: először a várandósság és a szülés lelki folyamatairól lesz szó, majd a szülővé válás mozzanatait veszik górcső alá azokkal a párokkal, akik előre bejelentkeznek hozzá. Nóra elmondta, a párok gyakorolhatják nála az értő beszédet és figyelmet, hogy az apuka lélekben is ott tudjon lenni az anyuka mellett.

 

Ez a hét segítő fogott össze, hogy létrejöhessen a program

 

Garliczky Krisztina párkapcsolati tanácsadó, aki a Lelkünk Rajta alkamából a párkapcsolatok létszakaszait ismerteti, majd egy coaching eszközt mutat be a jelenlévőknek, melynek segítségével saját maguk válaszait találhatják meg. Krisztina kiemelte, folyamatos munkával a botló köveket lépcsőfokokká alakíthatjuk. A párkapcsolati tanácsadó a Vastuskós házban, illetve a Magyar Ispitában lesz megtalálható.

Ám ezekkel nem ér véget a workshopok sora, több mint húsz segítő huszonhét előadásából válogathatnak az érdeklődők, akik a lelküknek szentelnek egy éjszakát, október 12-én.

 

Szerző: Bodrogi Sára
Fotó: O. Jakócs Péter

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×