Őrizetbe vették a franciaországi fegyveres túszejtőt - frissítve

Őrizetbe vették a franciaországi fegyveres túszejtőt - frissítve

Egy fegyveres férfi legalább négy túszt ejtett kedd délután a dél-franciaországi Toulouse-hoz közeli Blagnac egyik dohányboltjában - erősítette meg a rendőrség a La Dépeche du Midi című regionális lap értesülését.

6:15:

Őrizetbe vette a francia rendőrség kedd este azt a 17 éves fegyverest, aki négy nőt ejtett túszul délután a dél-franciaországi Toulouse-hoz közeli Blagnac egyik dohányboltjában - közölte a francia rendőrség. A férfi már korábban elengedte a túszait.

Az első nőt este 8 órakor, a további három túszt félórával később engedte el a gyanúsított, aki utána elbarikádozta magát, de folyamatosan tárgyalt a kommandósokkal, miközben az épületet teljesen körbevették.

A férfi helyszíni tudósítások szerint három órával később feltett kézzel önként jött ki az épületből, lövés nem dördült az őrizetbe vételkor.

Mind a négy nő a presszóként is működő dohánybolt alkalmazottja, illetve egyikük a tulajdonos.

 

Korábban írtuk:

Az újság úgy tudja, hogy a túszejtő délután 4 óra 20 perckor lépett be az üzletbe, felhívta a rendőrséget azt kérve, hogy ne avatkozzanak közbe, mert különben megöli az öt túszát. A helyszínre kiérkező kommandósok azonban azt állapították meg, hogy négy túsz van a boltban. A férfi még mielőtt belépett a dohányboltba, egyszer a levegőbe lőtt, távozásra szólítva fel a rendőröket, de senki nem sérült meg.

A túszejtő személyazonossága és indítéka nem ismert, a támadáskor a fején bukósisakot viselt, de a rendőrség kizárta, hogy terrortámadás történt. A lap viszont úgy tudja, hogy a támadó egy 17 éves kiskorú, akinek korábban már volt dolga a rendőrséggel, valamennyi túsz nő, s a túszejtő és a dohánybolt tulajdonosnője közti személyes konfliktus állhat a támadás hátterében. A támadó a túszejtést követően jelezte, hogy a kommandósokkal tárgyalni kíván, de a követelései egyelőre nem ismertek. A település határán található üzlet környékét a rendőrség 300-500 méteres körzetben teljesen lezárta, a közelben tucatnyi rendőrautó és két tűzoltósági jármű látható.

Joseph Carles, Blagnac polgármestere a helyszínen újságíróknak elmondta: a népszerű dohányboltnak mintegy negyven éve ugyanaz a tulajdonosnője.

 

 

MTI
Fotó: pixabay.com (képünk illusztráció)

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×