Egy „nagy ember” az EESZI élén

Egy „nagy ember” az EESZI élén

Kányai Róbert az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény (EESZI) új igazgatója. A fiatal szakember 11 éve dolgozik az intézménynél, de a győriek a sport révén is ismerhetik, hiszen a helyi férfi kézilabdázás kiemelkedő alakja tavaly vonult vissza.

 

 

Ahogy arról lapunkban is beszámoltunk, Panker Mihály, az EESZI korábbi igazgatója november 1-től a Városháza Humánpolitikai Főosztályának vezetője. Az intézmény igazgatói tisztségére pályázatot írt ki a város, és a szerdai közgyűlésen meg is született a döntés. Az új vezető Kányai Róbert, aki 1981-ben született, diplomáját a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskolán szerezte. Az intézménynél 2006 óta dolgozik, 2013-tól pedig humánstratégiai vezetőként tevékenykedik.

Fiatalos lendület

Bár fiatal emberről van szó, a tapasztalat mégsem hiányzik, hiszen több mint egy évtizede ismeri a szervezet működését, s vesz részt annak mindennapi munkájában. Mint mondja, nagy megtiszteltetés számára, hogy bizalmat szavaztak neki, amit a legjobb tudásával végzett munkán keresztül igyekszik megszolgálni. „Amióta az intézménynél dolgozom, azóta Panker Mihály az igazgató, így – bár nagyon örültem a kinevezésének, furcsa érzés volt, hogy elment, és még furcsább, hogy a helyébe lépek” – beszélt lapunknak érzéseiről az új vezető, aki korábban a projektekért és a humán erőforrás kezeléséért felelt, igazgatóhelyettesként pedig Panker Mihályt is többször helyettesítette, így kellő rálátása volt az intézmény működésére. Arra a kérdésre, hogy milyen célokat tűzött ki maga elé, elmondta, vezetőként neki nem kell valami merőben új szemléletet kialakítani, a folytonosságra törekszik. „Az EESZI komoly társadalmi megbecsültségnek örvend, és a célom, hogy továbbra is az innovatív ötletek, és az egyént középpontba állító szolgáltatások mentén végezzük a munkánkat. Sok emberről gondoskodunk, s a szakmai feltételek megteremtése mellett fontos a jó szó, az odafigyelés, hiszen – ahogy elődöm is tartotta – számunkra a legfontosabbak az ellátottak.” Hozzáteszi, a jövőben is komoly feladat a szakképzett munkaerő megtartása, pótlása, emellett pedig a további fejlődést, a különböző pályázati lehetőségek kihasználását, a jó gazdálkodást is szem előtt tartják. Kíváncsiak voltunk arra is, hogy szerinte nehéz lesz-e megtalálni az új vezetővel a közös hangot. „Egyenes embernek tartom magam, a kollégákkal pedig eddig is jó kapcsolatot ápoltam. Úgy gondolom, az intézmény sikere egy csapatmunka, s bár most én lettem az EESZI vezetője, továbbra is csapatjátékos maradok.”

Kányai Róbert igazi csapatjátékosnak tartja magát

A csapatjátékos

Utolsó mondatát nehéz lenne cáfolni, hiszen az élete nagy részét csapatban töltötte. Kányai Róbert nevét a győri sportbarátok is jól ismerhetik, hiszen aktív kézilabdázó pályafutását 2016 májusában fejezte be az ETO-SZESE színeiben. Edzője, Deáki István akkor azt nyilatkozta: „Ő egy nagy ember, és ezzel most nem elsősorban hatalmas termetére gondoltam. Óriási szíve van, és egy igazi közösségi ember.” A magyar élvonal egykori legjobb védekező játékosa visszavonulásakor elmondta, rengeteg szép emlékkel zárta életének ezt a szakaszát. Legnagyobb élménye az NB I-ben elért negyedik hely, amit a Veszprém, Szeged, Dunaferr trió mögött szereztek meg Tóth László vezetésével. Kiemelte, sokat köszönhet az ETO-nak, ahol – ha ma már ő maga nem is – de gyermekei kézilabdáznak.

Mindehhez, csak annyit tennénk hozzá, hogy az EESZI programjában eddig is fontos volt a mozgás, az idősek aktivitása, és talán nem alaptalan jóslás, hogy ez a szemlélet a jövőben is garantált.

Fotó: O. Jakócs Péter

Papp Zsolt

 

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×