Egy nap a győri mancsokért

Egy nap a győri mancsokért

„Állatunk az életünk” – szól a győri állateledel és felszerelés szaküzlet, a SugarZoo mottója, akik első születésnapjukat a jótékonykodás nevében, családi nappal ünneplik május 12-én, szombaton. Az összegyűlt adományokkal, felajánlásokkal a Győri Állatmenhely lakóit támogatják.

A SugarZoo nem csak egy bolt, egy állatbarát közösség, ahol minden a kedvencekről és a gazdikról szól. Első születésnapjukon sem lesz ez másképp, egésznapos programjaik egyaránt kedveznek két- és négylábúaknak, kicsiknek és nagyoknak.

Jótékony futással indul majd a reggel, 9 órától saját ebbel, a Győri Állatmenhely kutyusaival vagy akár egyedül is kocoghatnak a sportolni vágyók. Mi, a Győr+ Mancsokkal biztos, hogy futunk a menhelylakókért, és szeretnénk felhívni a figyelmet arra is, hogy három, rovatunkban bemutatott kutyus, Marci, Merci és Berci még mindig szerető gazdira várnak.

A futóversenyen 4,2 km a teljesítendő táv, de nem a gyorsaságon, hanem a közösen eltöltött, boldog pillanatokon lesz a hangsúly, s persze azon, hogy segítsük az árva állatokat. Ezt a nevezésnél tehetjük meg, amely nem konkrét díjhoz kötött. Az általunk gondolt összeget átadhatjuk személyesen a verseny előtt, vagy bedobhatjuk a SugarZoo üzletében kihelyezett adománygyűjtő dobozba a regisztráció után. Ám először is el kell küldenünk nevezésünket a sugarzookft.gyor@gmail.com e-mail címre névvel, lakcímmel, telefonszámmal és a kutya nevével, akivel indulni szeretnénk. A Győri Állatmenhely elől rajtolnak majd a sportkedvelők, s oda is érkeznek majd vissza, miután elfutottak a Cowalter Vendéglőig.

A sportolás azonban még csak a kezdet, a SugarZoo-nál folytatódnak a programok: kiskedvences fotópályázat eredményhirdetése, különleges kisállatbemutató, állatorvosi tanácsadás, kutyás bemutató és játékos tesztek is várják az érdeklődőket. A Harmónia Áruház mögötti zöld terület játszótérré alakul egész napra, ahol népi fajátékokkal, társasjátékkal, kézműves foglalkozásokkal, zenés és mesés előadásokkal kedveskednek a kisebbeknek. A nagyobbak megismerkedhetnek Győr és környéke sportolási lehetőségeivel, változatos bemutatókkal teszik számukra is felejthetetlenné a napot.

 

Szerző: Bodrogi Sára

Fotó: Marcali Gábor

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×