Egyre népszerűbbek az iskolai témahetek

Egyre népszerűbbek az iskolai témahetek

A 2014-ben a magyar köznevelésben innovációnak számító témahetek népszerűsége minden évben növekszik - nyilatkozta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára.

 

Elmondása szerint a témahetek "kilépnek a megszokott iskolai környezetből" és modern pedagógiai módszerekkel segítik a diákok pénzügyi, digitális és környezetvédelmi ismereteinek bővülését. A köznevelés megújításának részeként az idei tanévben is folytatódik a nagy sikerű sorozat, amelynek keretében ismét lesz pénz7, digitális témahét és fenntarthatósági témahét is - ismertette az államtitkár.

Kifejtette: a pénzügyi és vállalkozói témahéten szakemberek a pénzügyi alapismereteket adnak át, a digitális témahét fő üzenete a médiatudatosság és a biztonságos internethasználat növelése, a fenntarthatósági témahéten pedig a fogyasztói tudatosságot és a környezetvédelem fontosságát állítják a középpontba. A programok összeállításának célja, hogy a hagyományos oktatási formákon túl, élményszerű, gyakorlati tudást kapjanak a diákok.

Fotónk illusztráció.

MTI

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×