EKF 2023: Egyhangúlag fogadta el a közgyűlés Győr pályázatát

EKF 2023: Egyhangúlag fogadta el a közgyűlés Győr pályázatát

A győri közgyűlés csütörtökön tárgyalta és fogadta el az önkormányzat 2028-ig szóló Kreatív Győr Stratégiáját, valamint az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím elnyerésére benyújtandó, második körös pályázatot.

A stratégiával kapcsolatban dr. Fekete Dávid alpolgármester kiemelte, a város időről időre átgondolja továbbhaladásának irányait. A stratégiaalkotás ezeket az irányokat rögzíti, és ilyenkor támaszkodnak a már megalkotott és elfogadott stratégiákra. Hangsúlyozta, a város életében nagyon fontos a több lábon állás, és az autóipar mellett több terület is nagy lehetőségeket jelent. Ilyen a turizmus, a kultúra és a kreatív gazdaság is.

 

A Kreatív Győr Stratégiát négy pillér mentén alkották meg, ezek a polgárság, a közösség, a kreativitás és a kisugárzás. Fontos célja a fiatal, alkotni vágyó kreatív tehetségek helyzetbe hozása, megfelelő környezet kialakítása, amely újabb irányokat nyit meg a város fejlődésének. A testület az anyagot egyhangúlag fogadta el.

 

Ezután következett az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím elnyerésére benyújtandó, második körös pályázat megtárgyalása, ami zárt ajtók mögött zajlott, hiszen azt pénteken nyújtják be az Emberi Erőforrások Minisztériumában, s addig természetesen nem publikus. A pályázatot a képviselők ugyancsak egyöntetűen támogatták. Borkai Zsolt polgármester elmondta, a pályázati anyagot a holnapi benyújtást követően közzéteszik a 2023gyor.hu honlapon, így mindenki számára megismerhetővé válik a győriek bevonásával elkészült dokumentum.

A polgármester felhívta a figyelmet, hogy pénteken este hat órára mindenkit várnak a Dunakapu térre, ahol az óriáskerék indításával ünnepeljük meg a pályázat leadását.

Papp Zsolt

fotó: O. Jakócs Péter

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×