Elbocsátotta Kerényit az Operettszínház

Elbocsátotta Kerényit az Operettszínház

Azonnali hatállyal felmentette a munkavégzés alól Kerényi Miklós Gábort a Budapesti Operettszínház Igazgatósága – olvasható a HVG honlapján.

Kerényi vasárnap – a pletykákat tagadva – kérte nyugdíjazását, hétfőn viszont fordulatot vett az ügy, mikor Maros Ákos színész az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arccal, névvel vállalva elmondta: Kerényi Miklós Gábor 1994-ben Szegeden egy kollégiumi teremben elfenekelte egy vállfával. Erről itt írtunk korábban.

"A személyemmel kapcsolatban felmerült vádakra reagálva kijelentem, ha bárkit bármivel megbántottam, ezúton kérek elnézést! Be kell, hogy valljam, sok élethelyzetben, sok megoldásban, stílusban, viselkedésben valóban közelítettem ahhoz a határhoz, ami még szerintem elfogadhatónak tekinthető. Tettem ezt a művészi érzékenység és a teljes belefeledkezés, a mérhetetlen művészi szabadságvágy okán. Megalázni valakit sohase volt célom! Ha valaki ezt mégis így érzi ezúton, de személyesen is szívesen kérek tőle elnézést, bocsánatot, bár szándékom szerint mindig a művészet valamilyen típusú megjelenéséért, a különleges belső világok felszabadítására törekedtem. Előadásaimban éppen úgy, mint a hétköznapi alkalmakkor." – írta Kerényi Miklós Gábor a facebook oldalán.

Az Operettszínház belső vizsgálatot indított. A színház közleményében azt írta, a fizikai bántalmazás minden formáját elítélik, különös tekintettel azokra az esetekre, amelyek hatalommal való visszaéléssel együtt valósulnak meg. Az ügyek felderítésében érdekeltek, a zaklatás vagy fizikai bántalmazás áldozatait segítik, egyben azt kérik, tegyenek bejelentést vagy feljelentést. Egyben elkezdték egy olyan belső etikai és bejelentési szabályzat kidolgozását, ami a jövőben megfelelő kontrollt biztosít a hasonló esetek elkerülése érdekében.
A művészeti kérdésekre – például hogy mi lesz Kerényi futó vagy tervezett darabjaival – egyelőre nem tudnak válaszolni.

Forrás: hvg.hu
Fotó: index.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×