Elegáns egyszerűség

Elegáns egyszerűség

Nagy Eszter, az RTL Klub Konyhafőnök 2 című műsorának harmadik helyezettje ezen a héten egy könnyű nyári fogást ajánl olvasóinknak.

Grillezett lazac hollandi mártással, fokhagymás spenótágyon

80 dkg spenót

80 dkg lazac

3 gerezd fokhagyma

2 tojás sárgája

20 dkg vaj

só, bors, kevés citromlé

 

 

 

A lazacot lepikkelyezem, a szálkáit kiszedem, négy egyforma szeletet vágok belőle és 10 percre 10 százalékos sóoldatba teszem. (1 liter víz+10 dkg só)

Mikor az idő lejárt, picit lecsepegtetem.

A spenótlevelek erét eltávolítom, majd a zöldet durva darabokra vágom és mindössze egy-két perc alatt olívaolajos serpenyőben zúzott fokhagymával és kevés sóval összeforgatom. (Nem kell, hogy nagyon összeessen.)

A hollandi mártáshoz a vajat felforralom, majd a habosra vert tojássárgájákhoz óvatosan (folyamatos habverés mellett) hozzácsorgatom. Kevés sóval és citromlével ízesítem.

A lazacot forró serpenyőben bőrével lefele kezdem sütni, majd kb. 2 perc után, mikor a bőre elég ropogós, egy pillanatra a másik felére átfordítom.

A lazacokat spenótágyra ültetem és a hollandival nyakonöntve tálalom.

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×