'Életünk filmkockái...' - országos találkozó 1000 idős részvételével

'Életünk filmkockái...' - országos találkozó 1000 idős részvételével

"Életünk filmkockái…” ezzel a mottóval rendezi meg immár 13. Országos Találkozóját az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény. A két napos eseményre közel 1000 szép korú érkezett az ország minden tájáról, hogy érdekes programok segítségével kapcsolódjon ki.

A találkozón korábban már bevált és új elemek is várták az időseket, akiket Győr két országgyűlési képviselője és a város idősügyért felelős alpolgármestere is köszöntött. Az ünnepélyes megnyitón elhangzott, fontos, hogy a hatvanon túliak ne legyenek magányosak, mert a társaság és a programok segítenek teljes életet élni.

"Túl vagyunk egy rendkívül sikeres EYOF - on, amiből a maguk módján időseink is kivették a részüket, most pedig máris itt a hagyományos, országos találkozó, ami évek óta az EESZI kiemelt programja" - mondta köszöntőjében Panker Mihály, az intézmény igazgatója. "Mindig sokat készülünk erre a két napra, azért, hogy az egész országból érkező résztvevők jól érezzék magukat, ki tudjanak kapcsolódni és feltöltődve térhessenek haza" - tette hozzá Panker Mihály.

Kara Ákos országgyűlési képviselő

"A legfontosabb, hogy az idős embereket ne hagyjuk egyedül, soha ne legyenek magányosak és szervezzünk nekik olyan programokat, amik segítenek megőrizni a szellemi és a testi frissességüket" - fogalmazott az Országos Találkozón dr. Somogyi Tivadar alpolgármester. "Az önkormányzat büszke rá, hogy Győrt országszerte úgy ismerik, mint egy idős barát város, egy olyan hely, ahol jó idősnek lenni" - hangsúlyozta az alpolgármester.

"Hiába érik időnként támadások a 60 - on túliakat bizonyos politikusok részéről, biztosíthatom a szép korúakat, hogy rám és a Fidesz - KDNP más képviselőire továbbra is számíthatnak a nyugdíjasok, büszkék vagyunk rájuk, segítünk nekik, ahogy csak tudunk" - emelte ki a rendezvényen Simon Róbert Balázs. "Azok, akik kivették részüket életünk megalapozásából és akiknek jó tanácsaira mindig hallgathatunk, mindig fontosak lesznek nekünk, mi pedig sohasem hagyjuk őket magukra" - tette hozzá az országgyűlési képviselő.

Kovács Kati is fellép a találkozón

"Sokat köszönhetek én magam is az időseknek, mind a magánéletben, mind a pályámon rengeteget tanultam tőlük" - emelte ki Kara Ákos a programnyitó rendezvényen. "A győri országos találkozó résztvevői is megbecsült tagjai a társadalomnak, akik számára fontosak az ilyen programok, hogy ebben a korban is ki tudjanak kapcsolódni és meg tudják mutatni, mire képesek idős korban is" - mondta Győr másik országgyűlési képviselője.

A 13. Országos Találkozó kedden és szerdán, az Egyetemi Csarnokban zajlik, ahol többek között olyan programok várnak a résztvevőkre, mint a Ki - Mit - Tud?, az interaktív vetélkedő, a KÓRtalanságok egészségmegőrző program vagy éppen a Kovács Kati koncert.

 

ZKA.

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×