Elindult a Győr+ Rádió: közszolgálati szerepet kíván betölteni

Elindult a Győr+ Rádió: közszolgálati szerepet kíván betölteni

Egy hete fogható portálunk társmédiájának adása az FM 100,1-en. A Győr+ Rádió helyi hírekkel, élő bejelentkezésekkel, magazinokkal és változatos zenei kínálattal várja hallgatóit.

Az Oxygén Média Csoport nemcsak harmadik születésnapját ünnepelte a múlt pénteken este, hanem partnerei jelenlétében indította útjára két új rádiós csatornáját. Az FM 100,1-en fogható Győr+ Rádió lapunk és online megjelenésünk társmédiája, amely közszolgálati módon igyekszik jelen lenni Győr életében, részletesen tudósítva az itt történő eseményekről, programokról. A csatorna nevét a GYŐR-SZOL Zrt. biztosítja, a frekvencia tulajdonosa az Európa Rádió Nonprofit Kft., a műsorgyártásról az Oxygén Csoport gondoskodik. Ozsvárt Tamás, a GYŐR-SZOL kommunikációs menedzsere elmondta, abban a reményben bocsátotta a társaság a Győr+ nevet az új rádiót működtető cég rendelkezésére, hogy öregbítik a márkanév hírnevét, és a hetilaphoz, valamint az online hírportálhoz hasonlóan szolgálják majd a megyeszékhely polgárait. Pénzes Anikó, az Oxygén Média Csoport vezetője az új adóról szólva kiemelte, helyi hírekkel, élő bejelentkezésekkel, magazinokkal és változatos zenei kínálattal várják hallgatóikat. Hozzátette, bár egyelőre csak tesztadásról van szó, a tulajdonosok és a műsorkészítők abban bíznak, hogy a városban és a környéken élők hamar megszeretik az új orgánumot. Pénzes Anikó ugyanakkor felhívta a figyelmet a műsorkészítők értékes és hiteles információkkal kapcsolatos felelősségére is.

Az új rádió hallgatóit Borkai Zsolt polgármester köszöntötte élőben a rádió elindulásának első perceiben az ünnepi program helyszínéről. A városvezető úgy fogalmazott, bízik benne, hogy az új csatorna valóban a közszolgálatiság alapelveit előnyben részesítő rádióként fog majd működni, és pontos, korrekt tájékoztatást fog nyújtani arról, hogy mi is történik Győr városában.

A harmadik születésnapját ünneplő Oxygén Média Csoport a Győr+ Rádió mellett egy a fiatalokat megcélzó zenei adóval is jelentkezik. A 103,1-en jelentkező Ózon FM az eddig itt fogható Oxygén FM-et váltja.

 

Wurmbrandt András

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×