Elképesztő szezont zártak a győri lányok – évadzárót tartottak

Elképesztő szezont zártak a győri lányok – évadzárót tartottak

A Győri Audi ETO KC hivatalos szezonzáróját csütörtökön tartotta az Olimpiai Sportparkban. Abban mindenki egyetértett, hogy hihetetlen év van a csapat mögött, ám ezek a sikerek talán nem megismételhetetlenek. A távozó játékosoktól is elbúcsúzott a klub.

 

Igaz, hogy a női kézilabda bajnokságnak még nincs vége, a lányokra péntek este vár még egy összecsapás a Mosonmagyaróvár ellen. Azonban már jóval korábban kiderült: a bajnokságot idén magabiztosan, veretlenül nyerte meg a győri zöld-fehér csapat. Meglett a Magyar Kupa és az ötödik Bajnokok Ligája elsőség is, így mindhárom címét megvédte az ETO, következhetett tehát az ünneplés, amelynek idén is az Olimpiai Sportpark adott otthont.

A köszöntők sorát Borkai Zsolt, Győr polgármestere kezdte, aki többek között azt is hangsúlyozta: fantasztikus éven vannak túl, ám az elvárásokról sem hallgatott.

 

„Büszkén állunk a csapat mögött!” –  Borkai Zsolt, Győr polgármestere


A sikereknek köszönhetően hatalmas az elvárás a lányok felé, s ekkora nyomás alatt nehezebb teljesíteni. Az idei szezont ráadásul új edzővel kezdték. Mostanra végképp kiderült: jó döntés volt Danyi Gábor kinevezése, hiszen a gárda megvédte címeit. Büszkén állunk a csapat mögött, és ígérem, a hátteret a jövőben is biztosítjuk. Tesszük ezt a szponzorokkal közösen, mert a siker egyik fontos záloga a nyugodt légkör, amelyben dolgozni lehet – zárta szavait Borkai Zsolt, aki a hétfő esti BL-győzelem ünneplésen egyszer már gratulálhatott az egész csapatnak.

A névadó szponzor, az Audi Hungária Zrt. képviseletében Lőre Péter, a cég vállalati kommunikációjáért és kormánykapcsolatokért felelős igazgatója volt jelen, aki kiemelte: az ETO-val már 12 éve tart a kapcsolat. Kitért arra is, hogy az Audi mindig a legjobb minőségre törekszik, és partnereiktől is ezt várja el, amelyből a kézilabdacsapat sem kivétel.

A közelmúltban újabb szerződést írtunk alá, hosszú távra tervezetünk a Győri Audi ETO KC-val, így a jövőben is velük és mellettük leszünk – mondta Lőre Péter.

 

Az OSP adott otthont az ünnepélyes évadzárónak
(További képekért kattints a fotókra!)


Bartha Csaba, a klub elnöke ahogy mindig, most sem feledkezett el arról, hogy hangsúlyozza: tudja mennyien állnak a csapat mögött, s mennyien szorítanak a közös sikerekért. Külön kiemelte a város támogatását, amely nélkül tudja, hogy nem állhatnának most itt, ennyi trófeával együtt.

Az Audinak és a további támogatóknak is köszönet jár! Megháláltuk idén is a bizalmat, és reméljük jövőre is sikerülni fog! Egyedülálló idény volt, de talán nem megismételhetetlen. Jövőre is szeretnénk, ha itt lenne velünk mind a három serleg – zárta a klubelnök, majd elköszönt azoktól a játékosoktól, akik kölcsönben, vagy végleg hagyják el a csapatot. Szilovics Fanni, Ács Bianka és Varga Emőke a fiatalok közül távozott. Az első csapatból pedig búcsúzott Crina Pintea, Nora Mörk (mindkettő a Bukarestbe igazolt), Nycke Groot (az Odense csapatát választotta) és Tomori Zsuzsanna (az EHF-kupa győztes Siófok csapatát erősíti).

 

,

Tomori Zsuzsanna Siófokon folytatja pályafutását 

Az ünnepség záró akkordjaként az elnök a szurkolók felé is újból köszönetet mondott, és hálájuk kifejezéseként a szurkolók egyesületének is átnyújtott három aranyérmet. Mert ahogy többször is fogalmazott: nélkülük sem sikerülhetett volna. Azok nélkül a szurkolók nélkül, akik sokszor Európa legtávolabbi pontjaira is boldogan elutaznak, hogy buzdíthassák kedvenceiket.

 

Nycke Groot az ETO-val mindent megnyert, amiről álmodott

A Győri Audi ETO KC utolsó szezonbeli mérkőzése tehát pénteken, 18 órakor kezdődik az Audi Arénában. A mérkőzést közvetíti az M4 Sport, de érdemes személyesen is részt venni a találkozón, hiszen a lefújást követően a lányok megkapják a bajnoki aranyérmeket. Ez hivatalos rész után pedig kezdetét veszi a szurkolókkal tartott közös szezonzáró, ahol mindenki találkozhat kedvencével és a távozó játékosoktól is elbúcsúzhat.


Havassy Anna Katalin
Fotó:O. Jakócs Péter

Csatolt galéria: Évadzáró a Győri Audi ETO KC csapatánál
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×