Elkészült az Erzsébet Ligeti Óvoda felújítása

Elkészült az Erzsébet Ligeti Óvoda felújítása

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban az Erzsébet Ligeti Óvoda felújítására, bővítésére.

„Egy újabb városi óvoda fejlesztése, bővítése készült el a közelmúltban.” – ismertette dr. Somogyi Tivadar. Az alpolgármester elmondta, az önkormányzat évek óta végzi az óvodák felújításának programját, amelyben a saját forrás mellett a pályázati lehetőségeket is keresi.

Az Erzsébet Ligeti Óvodával szemközt helyezkedett el az ingatlankiváltással érintett Győri Mosolyvár Óvoda Magyar utcai Tagóvodája. A Magyar u. 1. szám alatti ingatlan a győri Kölcsey Ferenc Általános Iskolával telekhatáros, és az általános iskola kapacitásszükségletét elégítheti ki a jövőben az épület. Az Erzsébet Ligeti Óvoda épületének bővítésével vált kiválthatóvá a korábbi 3 csoportos óvoda feladatellátási helye.

Az Erzsébet Ligeti Óvoda meglévő épületében is több változás történt. Az épület földszintjén lévő egyik foglalkozó megszűnt és a földszinti jobb oldali foglalkoztatóba került. A felszabaduló alapterületen helyezték el a nevelői szobát önálló öltöző- és vizesblokkal. Az emeleti részen a lépcsőpihenők területéből utólag leválasztott egyéni foglalkoztató és gazdasági iroda helyisége szűnt meg, ami tűzvédelmi, menekülési okokból volt szükséges. Az egyéni foglalkoztatókat az új épületszárnyban helyezték el. A meglévő épület felújítása során teljes körű villamosfelújítás történt.

A meglévő épületrészhez harmonikusan illeszkedő kétszintes épületbővítés valósult meg: az új épületrész elhelyezése miatt a főépületet a tornacsarnokkal összekötő kihasználatlan és energetikailag is kedvezőtlen kialakítású közlekedőt elbontották. Az új épületben szintenként két-két foglalkoztatót hoztak létre.

Az új földszinten gyermeköltözők, raktár, mosó-szárító helyiség, nevelői és akadálymentes vendég WC, valamint bejárathoz közeli lépcsőház jött létre. Itt került elhelyezésre a személyfelvonó lift, mellyel eddig nem rendelkezett az épület. Az új emeleti részen a két foglalkoztató mellett öltöző, mosdó, WC és egyéni foglalkoztató helyiségek épültek.

Az orvosi és elkülönítő szoba is az új épületben kapott helyet. A tornaterem átalakítása is megtörtént, a terem légterének megemelésével, lapostetős kialakítással harmonikusan illeszkedik az új épület tetősíkjához. Az udvar rendezése is megtörtént, az egyéni fejlesztő szobák kialakításával pedig a pedagógiai program professzionális végrehajtására nyílik lehetőség.

A meglévő épületben az épület bejáratát és a vendég WC-t akadálymentesítették, míg a közlekedő folyosó ezen szakaszán a fal- és padlóburkolatok kontrasztos kialakításával segítik a látássérült emberek tájékozódását. Az új építésű rész minden fogyatékosságra kiterjedően komplex akadálymentesítéssel van ellátva.

A projekt hozzájárul a településen élő hátrányos helyzetű, valamint halmozottan hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű gyermekek megkülönböztető elhelyezésének megszüntetéséhez, az integrált oktatás megvalósításához is.

Az Erzsébet Ligeti Óvoda felújítása, bővítése című TOP-6.2.1-15-GY1-2016-00004 azonosítószámú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásban valósult meg. A támogatás összege: 374 790 016 forint.

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×