Ellenőrzés Győrben és a Szigetközben

Ellenőrzés Győrben és a Szigetközben

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Győri Rendőrkapitányság rendőrei közös közlekedésbiztonsági akciót tartottak a napokban Győrben és a Szigetköz településein.

 

Az ittas járművezetők kiszűrését úgynevezett finn módszerrel végezték a rendőrök, amely során 837 járművezetőt ellenőriztek. Három sofőr esetében merült fel az ittasság gyanúja. A mért értéknek megfelelően egy járművezetővel szemben büntetőeljárást indítottak, két sofőrrel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki a járőrök.

A közlekedésbiztonsági akció keretében a rendőrök nagy számban kerékpárosokat is ellenőriztek. A hangsúly a prevención volt, a szakemberek a biztonságos közlekedés szabályaira és a kötelező felszerelések fontosságára hívták fel az érintettek figyelmét. A nyári szünidőre tekintettel nagy hangsúlyt helyeztek a gyerekek kerékpárjainak láthatóságára, velük is elbeszélgettek a körültekintő és szabálykövető közlekedésről.

 

 

A rendőrök a hiányosan felszerelt kerékpárok tulajdonosainak lámpát, láthatósági mellényt ajándékoztak. Sok kétkerekűről hiányzott az első és hátsó prizma, az intézkedők ezek felszerelésében is segítettek.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy bódítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat fejt ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Szeszes ital fogyasztásának a hatására megnő a reakcióidő, kedvezőtlenül változik a veszélyérzékelő képesség, tompulnak a reflexek. A nyári hőségben különösen fontos az egymásra figyelés és a türelem.

 

police.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×