Elmerült egy férfi a Velencei-tóban, sikerült újraéleszteni

Újra kellett éleszteni egy férfit, miután szombaton éjjel elmerült a Velencei-tóban, a sérültet részleges életfunkciókkal szállították a székesfehérvári kórházba, ahol az intenzív osztályon ápolják - közölte az MTI-vel vasárnap a rendőrség.

R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a velencei kötélpályánál két fürdőző férfi egy puffanásra figyelt fel, előbb azt hitték, harmadik társuk viccel, ám amikor 2-3 perc elteltével nem adott hangot, aggódni kezdtek érte, és segítségért kiabáltak.

 

A kiáltozást a budapesti XVIII. kerületi rendőrkapitányság arra sétáló szabadidős járőre hallotta meg, aki a vízbe ugrott, és keresni kezdte az eltűntet. Amikor megtalálta, partra vitte az akkor már eszméletlen férfit, és egy időközben odaérkezett nővel közösen megkezdte az újraélesztését, amit a mentők fejeztek be. Az 56 éves férfit részleges életfunkciókkal szállították a székesfehérvári kórházba, ahol az intenzív osztályon ápolják.

 

A Velencei -tavon szombaton a Baptista Szeretetszolgálat Rescue 24 mentőhajója egy vitorlásnak és kétfőnyi legénységének segített partra jutni, mivel a hajó orrvitorla kötele felcsavarodott és a vitorlás irányíthatatlanná vált.

 

Délután egy bumm-ja törött szörf "lovasát" segítették partra, majd egy felborult vitorlás és kétfőnyi legénysége kért segítséget. Este pedig két motorhibás hajót juttattak partra.

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×