Előzetesben marad a gyilkosság gyanúsítottja

Előzetesben marad a gyilkosság gyanúsítottja

A Győri Járásbíróság két hónappal meghosszabbította a mosonmagyaróvári villanyszerelő eltűnése kapcsán gyilkossággal gyanúsított letartóztatását.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 2018. december 11-ig meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, akit a mosonmagyaróvári villanyszerelő eltűnése kapcsán előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítanak.

A bíróság a megalapozott gyanú fennállását továbbra is megállapította és a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés meghosszabbítását indokoltnak látta figyelemmel arra, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén az eljárás során elérhetetlenné válna, így különösen elszökne vagy elrejtőzne.

A bíróság a letartóztatás meghosszabbítását ugyancsak indokoltnak látta az eljárás nehezítésének veszélyére tekintettel. E körben a bíróság álláspontja az volt, hogy már a korábbiakban is fennállt az eljárás nehezítésének a veszélye, a későbbiekben pedig fennállhat ez a veszély különös tekintettel a tanúk befolyásolásának lehetőségére.

A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Korábban ITT, majd  ITT írtunk az ügyről.

 

 

Győri Törvényszék Sajtóosztály

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×