Elstartolt a frizbi Eb

Elstartolt a frizbi Eb

Negyedik alkalommal rendeznek Ultimate frizbi Európa-bajnokságot. Az idei versenynek Győr ad otthont, a gyirmóti Alcufer Stadionban. Az ünnepélyes megnyitó után, szombat délutan kezdődtek a versenyek.

 

A kontinensviadal június 29. és július 6. között zajlik, nagy nemzetközi érdeklődés mellett.

 

 

Az Ultimate frizbi az egyetlen csapatsport, ahol a női és férfi mezőny mellett vegyes divízióban is versenyez a mezőny, így jóval több sportoló vesz részt frizbi Európa-bajnokságon, mint más csapatsportok hasonló megmérettetésein. A győri Eb-re 25 nemzet 54 nemzeti válogatottjának közel 1500 játékosa érkezett meg.

 

 

Az egy hetes verseny házigazdája Csisztu Zsuzsa, aki a 14 órakor kezdődő megnyitó ceremóniát is narrálta, illetve fordította a csapatok és a nézők számára is.

A rangos sportesemény nyitóünnepségén Rózsavölgyi László önkormányzati képviselő, az Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság elnöke köszöntőjében elmondta, Borkai Zsolt nevében is üdvözli a versenyzőket és a nézőket, illetve köszönetet mondott a Horváth testvéreknek, akik az Alcufer Stadiont helyszínül biztosították.

-Győrben nagyon jól tudjuk, hogy a sport képes megváltoztatni a világot - folytatta Rózsavölgyi László, majd kitért arra, hogy a város olyan kiemelkedő nemzetközi sporteseményeknek ad otthont, amely tovább erősítheti a mozgás szeretetét és a város elismertségét.

-A mostani repülő korong Eb nem mindennapi élményeket nyújthat a nézőknek, és biztos vagyok benne, hogy a mérkőzéseket látva sokan kedvet kapnak a sportághoz - hangsúlyozta az elnök.

 

 

Az ünnepélyes megnyitó keretében beszédet mondott továbbá Andrea Furlan, az Európai Ultimate Frizbi Szövetség elnöke is, aki elmondta: a frizbi népszerűsége rohamosan nő, ami köszönhető annak is, hogy ennek a játéknak lelke van, érzelmesebb, mint a többi sportág.

Kitért a “spirit circle” fogalmára, amely nem más, mint egy nagy, meccs végi összekapaszkodás. Ezzel az egyszerű, ám mégis kifejező módszerrel segítik elő, hogy a csapatok közelebb kerüljenek egymáshoz, és elsimítsák a meccsen felmerülő sérelmeiket. Legyen a mérkőzés bármennyire szoros, vagy épp kiegyenlítetlen, a spiritkör nem maradhat el.

 

 

-Akik most még csak nézők, biztos vagyok benne, hogy hamarosan kipróbálják a játékot, és talán még versenyzők is lesznek - zárta Andrea Furlan a köszöntőjét, egyben megnyitotta az Európa-bajnokságot.

A nyitómérkőzés rögtön az ünnepség után kezdődött, amelyet Ausztria és Magyarország vív meg egymással. Az Eb első meccse Spirit körrel kezdődött, utalva a sportágban uralkodó sportszerű és baráti szellemiségre.

Tudj meg minden részletet, eredményeket!  Kattints IDE!

Fotó: Zselló Péter/MEkliz Fotóstúdió

Havassy Anna Katalin

Csatolt galéria: Ultimate frizbi Európa-bajnokság
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×