Emlékezés: Egykori tanítványa megtalálta Bubut

Emlékezés: Egykori tanítványa megtalálta Bubut

Levélírónk szomorúan olvasta portálunkon, hogy elhunyt volt tanára, Tőke Péter Miklós. Cikkünkből értesült arról is, hogy tanára éppen abban a lapban publikált először, amiért ma ő felel. Előkereste hát az archívumból a képregényt és megosztotta velünk.

Az író egykori diákja, Szikszai Andrea, aki ma a Rába Járműipari Holding Nyrt kommunikációs munkatársa cikkünkből értesült, hogy tanára annak idején éppen abban a lapban publikálta képregényét, amelyért ma ő felel. Tőke Péter Miklós ugyanis az egyetem után a vagongyárban dolgozott, és a Bubu nevű képregényét a gyári lapnak készítette. Olvasónk az archívumban végzett kutatómunkája eredményeként küldte el számunkra a képregény három kis epizódját, hogy ezzel is segítse a Hanyistók és számos más ifjúsági regény írójára való emlékezést.

 

 

 

Tőke Péter Miklós munkássága ennél persze sokkal komolyabb értékeket hordoz magában, de a képregény is mutatja, hogy a szerző nem csak kitalálta, de meg is rajzolta történeteit. Mondanivalóját mindig több művészeti ág felhasználásával közölte.

Az alkotóra való emlékezésünket a Győrplusz hetilap november 10-i számában olvashatják majd.

Kapcsolódó cikk: Elhunyt Tőke Péter Miklós

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×