Engedjük tele, ha bűzlik!

Engedjük tele, ha bűzlik!

Tipikus nyári gond, hogy a melegben kiszáradnak a víznyelők bűzzárai és csatornabűz érezhető az utcai rácsos víznyelők környékén. Ezért ilyenkor csatornás ügyeleteseink körbejárják a városrészeket, és sorra töltik fel vízzel a bűzzárakat.

A modernebb kivitelű utcai víznyelőkben vízréteg választja el a csatorna légterét az utca légterétől. Ha belenézünk egy ilyen víznyelőbe, és az alján ott csillog a vízréteg, nyugodtak lehetünk, jól működik, védve vagyunk a szagoktól. De ha a tartós meleg, száraz időben elpárolog a víz a bűzzárból, közvetlen összeköttetésbe kerül a csatorna és az utca légtere, elárasztja az utcát a csatornabűz. Ilyenkor csatornás ügyeleteseink körbejárják a városrészeket, és sorra töltik fel vízzel a bűzzárakat.

 

 

Ugyanez a gond előfordulhat épületen belül is. A vizes helyiségekben egyik napról a másikra penetráns szag terjenghet, ha kiszárad a vízdugó a bűzzárakból, szifonokból. Ilyenkor a csatorna és a lakás légtere közvetlen összeköttetésbe kerül. Ilyenkor célszerű ellenőrizni, vannak-e olyan szifonok, bűzelzárók, padlóösszefolyók, amik a nagy melegben kiszáradhattak. A szifonokat, bűzelzárókat, padlóösszefolyókat engedjük tele vízzel és megoldódik a gond. A kellemetlen szagokat dugulás is okozhatja, ezért a következő anyagokat semmiképpen sem szabad a lefolyóba, mosogatóba, WC-be önteni: olvasztott zsír, papír zsebkendő, papírtörülköző, vatta, intimbetét, tampon, rongy, műanyag zacskó. Ezek a közcsatornába kerülve további gondokat okozhatnak. Egy dugulás elhárítása bontás nélkül közel 10-15 ezer forintba, bontással pedig ennek többszörösébe is kerülhet, nem is szólva az okozott kellemetlenségekről.

 

A Pannon-Víz Zrt. felvételre keres:

vízhálózat-szerelőt győri munkahelyre

csatornamű-kezelőt győri munkahelyre

szennyvíztelep- és csatornahálózat-üzemeltetőt rábacsécsényi munkahelyre

villanyszerelőt rábacsécsényi munkahelyre

Szakipari végzettség szükséges, B kategóriás jogosítvány előnyt jelent.

Hosszú távú munkalehetőséget, határozatlan idejű szerződést kínálunk egy stabil hátterű, nagy szolgáltató cégnél.

Jelentkezését az iktato@pannon-viz.hu címre várjuk. Legyen Ön is a munkatársunk!

 

Szöveg és fotó: Pannon-Víz Zrt.
Nyitókép: pxhere

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×