Enyhe hétvégénk lesz kevés napsütéssel

Enyhe hétvégénk lesz kevés napsütéssel

Éjszakánkánt még fagyni fog, de vasárnap akár 13 C fokot is mérhetünk, csapadékra nem kell számítani.

Péntek éjjelre derült vagy gyengén felhős, de párásodó és fagyos időre készüljenek. Hajnalra, szerte az országban ködfoltok képződnek.

Szombaton hajnalban párás, ködfoltos, illetve helyenként szűrt napsütéses és fagyos idővel indul a nap. Nyugat felől már a reggeli óráktól újabb felhősödés kezdődhet. Mérsékelt vastagságú, szakadozott felhősáv keresztezi az országot nyugat–kelet irányban. Csapadék nem valószínű. Némi szűrt napsütésben délelőtt a keleti és déli országrészben lehet bízni, de a párásság, illetve a köd ígérkezik jellemzőbbnek. Délután, a Dunántúl felett vékonyodhat el a felhőzet.

Gyenge déli légmozgás mellett viszonylag enyhének ígérkezik a délután. Éjszaka még gyenge vagy mérsékelt déli szél és változóan felhős, párás, ködfoltos idő valószínű. Szombat reggel északnyugaton +1, másutt -5 és -1, szombat délután délnyugaton +9, északnyugaton +5 fok körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap, a Dunántúlon erős, keleten élénkülő déli széllel több fokos enyhülés várható. Változó vastagságú felhőzet mellett inkább csak a déli országrészben fordulhatnak elő átmeneti napos időszakok. Északon vastagabb felhőzet ígérkezik, de számottevő csapadék napközben nem várható. Éjjel egy ciklon melegfrontja okozhat kiadós esőket, hajnalban, északnyugat felől már északi széllel közelít a hidegfront. Vasárnap reggel +2, -1, napközben +13, +6 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk.

forrás: eumet.hu

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×