Erdogan hangüzenetben köszöntötte a törököket a puccskísérlet évfordulóján

Erdogan hangüzenetben köszöntötte a törököket a puccskísérlet évfordulóján

Törökországban sokan kaptak váratlan hangüzenetet mobiltelefonjukra szombaton este Recep Tayyip Erdogan elnöktől, aki az egy évvel ezelőtti elvetélt puccskísérlet évfordulója alkalmából üdvözölte honfitársait.

"Mint államfő, jókívánságaimat szeretném kifejezni Önnek a demokrácia és a nemzeti egység napja alkalmából" - hallható a hangfelvételen, amelyet azonban csak a két legfőbb mobiltelefon-szolgáltatónak, a Turkcellnek és Vodafone-nak az előfizetői kaptak meg. A felvétel akkor indul, amikor a telefon gazdája éppen fel akar hívni valakit.

Az AFP francia hírügynökség beszámolt arról, hogy ez a váratlan üzenet vegyes fogadtatásra talált a törökök körében, az internetes közösségi oldalakon hozzászólások tömkelegét váltotta ki. Az elnök hívei természetesen dicsérték ezt a kommunikációs ötletet, de az ellenzők nem fukarkodtak a bosszús bírálatokkal.

"Ez most már sok! Behatolt a telefonunkba is. Rettenetes ez a pasi!" - írta például az egyik ellenzéki képviselő.

A hírügynökség emlékeztet arra, hogy a tavalyi államcsíny-kísérlet után R. T. Erdogan aláírással küldött az elnök SMS-üzenetet törökök millióinak, s abban a "hősies ellenállás" folytatására buzdította őket.

MTI
Fotó: illusztráció

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×