Cunamiriadót rendeltek el Mexikó csendes-óceáni partvidékére

Cunamiriadót rendeltek el Mexikó csendes-óceáni partvidékére

Erős, 8-as erősségű földrengés volt csütörtök este Mexikó déli részénél, a Csendes-óceánban, a fővárosban is megrázkódtak az épületek, a lakosok ijedtükben kifutottak az utcára - jelentették hírügynökségek.

 

9:20: Cunamiriadót rendelt el Mexikó csendes-óceáni partvidékére a Csendes-óceáni Cunamijelző Központ a Mexikó déli részénél (helyi idő szerint) nem sokkal éjfél előtt bekövetkezett több mint 8,1-es erősségű földrengés után.

A központ szerint 70 centiméter magas víztömeg érkezése várható a partoknál a normál tengerszinthez képest.

A déli Chiapas szövetségi állam kormányzója bejelentette, hogy a földrengésnek legkevesebb három halálos áldozata van az államban, amelyhez a legközelebb volt a rengés középpontja a Csendes-óceánban. Manuel Valesco egy tévének nyilatkozva elmondta, hogy az esetek San Cristóbal de las Casas városban történtek. A rengés sok lakóház mellett megrongált több iskolát és kórházat is.

7:50:

Az amerikai földtani intézet (USGS) szerint a rengés középpontja 123 kilométerrel délnyugatra volt a tengerparti Pijijiapan várostól, 33 kilométeres mélységben.

A Csendes-óceáni Cunamijelző Központ közölte: elképzelhető, hogy nagy területre kiterjedő veszélyes cunamiriadót fognak elrendelni.

Fotó: NDTV.com

MTI

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×