Exkluzív fotók és kulisszatitkok a téli olimpiáról!

Exkluzív fotók és kulisszatitkok a téli olimpiáról!

A győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon ismertük meg Tor Tamást, aki az önkéntesek mellett dolgozott. A fiatal srác most Koreában, a téli olimpián a magyar csapat kísérője. A Győr+ Médiában exkluzív tartalmakkal jelentkezik.

 

Tomi nem egyedül, hanem az EYOF-on szintén résztvevő Édes Annával utazott ki. Anna egy kicsit előbb érkezik haza, ő a paralimpián már nem marad, itthon, a Magyar Jégkorongszövetség munkatársa. Mindketten a magyar csapat kísérői, Tominak mázlija volt, hiszen először a macedónok mellé rendelték, ám mivel ők később érkeztek, némi átszervezés után Anna mellé, a magyarokhoz került. Így még egy kicsit érdekesebb, érzelmesebb az egész olimpiai a magyar önkéntesek számára.

Édes Anna és Tor Tamás - háttérben a magyar csapat

A Győr+ Médiának Tor Tamás adott nemrég interjút, de azzal Anna is egyetért, hogy aki egyszer belekóstolt az önkéntes életbe, az nem tud tőle szabadulni. Persze ez egy áldásokkal és élményekkel teli jótékony béklyó, amelyet ameddig csak lehet, szeretnének újból és újból érezni.

A phjongcshangi "Hugoo Post" :)

Amellett, hogy hihetetlen kalandok részesei, múlhatatlan élményekkel gazdagodnak, azt sem szabad elfelejteni, hogy szabályok szerint kell élniük Phjongcshangban is. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy egy ekkora világesemény jól működjön. Ezt már az EYOF önkéntesei is tapasztalhatták: remek hangulat, vidámság, de fegyelem jellemzi az önkéntesi munkát.

Tomi a gyeongpoi strandon, nagykabátban, sapkában és magyar zászlóval...

Phjongcsangban nem indult minden gördülékenyen, sok cikk született azzal kapcsolatban, hogy közel kétezer önkéntes nem kívánt munkába állni a rossz körülményekre hivatkozva. Tomi nekünk csak a transzfer hiányosságairól beszélt, hogy az bizony tényleg kaotikus. De rögtön kiemelte, hogy a helyiek roppant segítőkészek, így nekik egy pillanatig sem jutott eszükbe, hogy meghátráljanak. Kár is lett volna, hiszen akkor nem tudják meg többek között azt sem, milyen is a koreai magyar kürtőskalács, amelyet a nagykövetségről hoztak a magyar csapatnak, s így Tomi is kapott belőle. Érdekesség, hogy Tomitól már előre megkérdezték, van-e jogosítványa, mert autóval is közlekednie kell. Nem jön zavarba a feladattól, bátran vezeti „szolgálati” kocsiját az idegen országban is.

A koreai magyar kürtős kalács :)

Az étkezés még egy kicsit próbára teszi a magyar önkéntes-gyomrot, a reggelire is leves-rizs-hal kombináció egyrészt szokatlan, másrészt unalmas is. Tomit nem kell félteni, talált egy gyorséttermet, amely Európában is fellelhető, így ha nem magyar fogásokkal, de legalább ismerős ízekkel tölthette meg a hasát. Kell is az energia, hiszen az idő hideg, sapka, sál és kesztyű nélkül nem igazán boldogulnának arrafelé. Szerencsére az önkéntesek formaruhája megfelelő, Tomi pedig büszkén viseli a magyar nemzeti színeket mutató kötött sapkáját, körülbelül az orráig behúzva :)

Magyar önkéntes a volán mögött

Aki szeretné megtudni, hogyan is vezetett Tomi útja egészen Phjongcshangig, akkor látogasson el blogjára, ahol további érdekességekre derül fény. Mi pedig hamarosan újra jelentkezünk!

Havassy Anna Katalin
Fotók: Tor Tamás helyszíni fotói

Csatolt galéria: EYOF-ról a téli olimpiára – magyar önkéntes Phjongcshangban - Tor Tamás fotói
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×