Hatalmasat küzdve nyert az ETO! Szép volt Lányok, szép volt Győr!

Hatalmasat küzdve nyert az ETO! Szép volt Lányok, szép volt Győr!

A szezon egyik csúcseseménye volt ma este az Audi Aréna Győrben! Az Győri ETO KC legnagyobb riválisát, a Ferencváros együttesét fogadta bajnoki döntőnek beillő rangadón. A meccsre már hónapokkal korábban minden jegy elkelt. Hatalmas hangulat volt, igazi kézilabdaünnep, amelynek a végén az ETO örülhetett, igaz még nem végleg...

 

 

Összefoglaló, nyilatkozatok:

1.félidő

A győriek a Puhalák, Amorim, Görbicz, Broch, Groot és Bódi felállásban kezdték a találkozót, a kapuban Grimsbö.

Schatzl szerezte a mérkőzés első találatát lerohanásból, Görbicz büntetőből egyenlített (1-1). Jovanovic átlövésből, Van der Heijden hétméteresből gyarapította csapata gólszámát – Görbicz lerohanásból bombázott Bíró feje fölé. Szucsánszki után Groot bravúros passzából Broch is bemutatkozott (3-4). Van der Heijden találata után Broch harcolt ki büntetőt, Görbicz könyörtelenül belőtte, majd Puhalák bemutatkozó góljával egyenlített Ambros Martín együttese (5-5). A mérkőzés 13. percébe lépve Háfra begyűjtötte a találkozó első kétperces kiállítását, Oftedallal szemben elkövetett szabálytalankodásáért – Görbicz érkezett az újabb büntetőhöz és góljával átvették a vezetést a hazaiak (6-5). Jovanovic átlövésből, Hansen betörésből, Snelder a kipattanót összeszedve volt eredményes, majd ismét Hansen következett. Sneldert Grimsbö akadályoztatásáért a játékvezetők kétperces kiállítással büntették. Bő tíz perccel a félidei szünet előtt Kovacsics is feliratkozott a góllövőlistára, Schatzl kiállítását követően Görbicz újabb hétméterest értékesített (9-8). A 22. percben Elek Gábor élt első időkérési lehetőségével – ezt követően Háfra be is mutatkozott, Althaus két perc erejéig a kispadra kényszerült a ferencvárosi játékossal szemben elkövetett szabálytalanságért. Gyors egymásutánban Gonzalez és Snelder, majd Háfra és Schatzl is betalált. Lukács szélső gólja után Ambros Martín is kikérte első idejét (10-13). Emberhátrányban folytatta a győri együttes, ezúttal Hansent küldték ki a játékvezetők – Van der Heijden értékesítette a csapata javára megítélt büntetőt. Oftedal test mellett bombázott Bíró kapujába, majd Kovacsics után Knedlikova is betalált (12-15) – háromgólos különbséggel fordulhattak a csapatok a szünetre.

Félidei eredmény: 12-15

További képekért kattintsatok a fotóra!

2.félidő

Oftedal kezdte meg a második félidei gólgyártást, Hornyák duplájával folytatódott a játék (13-17). Broch lerohanásból, Pena betörésből talált be, Oftedal villámgyors lábmunkával megverte védőjét és megszerezte csapata 15. találatát. Groot után Hansen neve mellett is újabb találatot jegyezhettünk – ezzel egyre (17-18) csökkent a győriek hátránya a 41. perc derekán. A vendég együttes időkérését követően Grimsbö büntetőt hárított, Groot pedig ellentmondást nem tűrő bombát engedett el büntetőből, ezzel ismét egyenlített a hazai csapat. Két gyors ferencvárosi gólt követően – Van der Heijden és Kovacsics – Oftedal lerohanásból villant, majd újabb Van der Heijden és Oftedal-gól született (20-21). Van der Heijden és Görbicz akciógólját követően Pena büntetőjét Grimsbö ezúttal nem tudta hárítani (21-23). Kiss hétméterest védett, Groot megállíthatatlan lendülettel vette célba az ellenfél kapuját – Knedlikova 9 perccel a mérkőzés vége előtt egyenlített (23-23). Pena betöréses találatát követően Knedlikova ápolásra szorult, Puhalák szépségdíjas cunderrel az 55. percben egyenlített. Oftedal remekül vette észre a rést a védőfalon, Bódi őedig szélről lőtt Bíró feje fölé, ezzel átvette a vezetést a győri alakulat (26-24) – két perccel a vége előtt időt kért Elek Gábor, a találkozón azonban több gól már nem született.

Nyitott maradt tehát a bajnoki cím kérdése, hiszen amennyiben mindkét együttes ugyanannyi pontot szerez a versenysorozat hátralévő mérkőzésein, az össz-gólkülönbség dönt a bajnok kilétéről.

Végeredmény: 26-24

Hivatalos nézőszám: 5307 fő

Elek Gábor: „Egy brutális nagy csatát vívtunk ma, csak gratulálni tudok az ellenfelünknek, fantasztikus hangulat volt. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hogy ilyen közegben így tudtunk játszani. Nagyon nagy csatákat vívtunk az elmúlt években Ambros Martínnal, bízom benne, hogy nem ez volt az utolsó. Sok sikert kívánok a Győrnek a FINAL4-ban! ”

Kovacsics Anikó: „Gratulálok a Győrnek, de büszke vagyok a csapatomra és a hozzáállásunkra, úgy gondolom, mindent megtettünk. Sajnálom, hogy a végére elfogytunk, innentől minden gól ugyanolyan fontos, ezért szép ez a sport. Sok sikert kívánok az ETO-nak a FINAL4-ban!”

Ambros Martín: „Egyetértek az előttem szólókkal, fantasztikus mérkőzést vívtunk ma. Két különböző félidőt játszottunk – nagyon jól kezdtünk, koncentráltunk, de az első félidő végére kissé alábbhagyott a figyelmünk. Nagyon nehéz volt, mert amikor előnyben játszott a Ferencváros, nem volt egyszerű számunkra, hogy hideg fejjel tudjunk játszani, de még ekkor is tudtuk kontrollálni a mérkőzést és örülök, hogy a játékosaim képesek voltak végrehajtani, amit kértem tőlük. Szoros mérkőzést játszottunk, és most már nem csak a magyar bajnokságra kell koncentrálnunk, hanem a jövő heti feladatunkra is. Biztos vagyok benne, hogy a csapatom készen áll, és mindent meg fogunk tenni azért, hogy teljesítsük a kitűzött céljainkat.”

Yvette Broch: „Nagyon nagy csatát vívtunk ma a Ferencvárossal, fantasztikus volt hazai pályán a remek szurkolótáborunk előtt pályára lépni. Voltak nehézségeink a védekezésben, de a második játékrészben sokkal jobbá vált, és ahogy Ambros mondta, az utolsó pillanatig küzdöttünk és hittük, hogy meg tudjuk csinálni.”

forrás: gyorietokc.hu

Korábban:

Az FTC úgy érkezett a női élvonal döntőjének is beillő mérkőzésre, hogy minden meccsét megnyerte, a Győr pedig csak egyszer kapott ki: október 31-én a Népligetben 27-25-re. A bajnoki cím szempontjából a házigazdáknak legalább két góllal kellett nyerniük, ellenfelüknek a győzelem és a döntetlen mellett az egygólos vereség is elég lett volna, mivel a végelszámolásnál pontazonosság esetén elsőként az egymás elleni eredmény dönt.

Az ETO kétgólos sikere azt jelenti, hogy csak a bajnokság utolsó fordulójában, május 23-án derül ki, melyik csapat lesz a bajnok. Ha a két együttes a várakozásoknak megfelelően a hátralévő fordulókban sem veszít pontot a többi ellenféllel szemben, akkor a helyezéseket az összes mérkőzés alapján kialakult gólkülönbség határozza meg, mert a versenykiírás szerint ha az egymás elleni mérkőzések gólkülönbsége azonos, akkor nem rangsorol az idegenben dobott több gól.

Jelenleg a Győr 235-ös, az FTC pedig 220-as gólkülönbséggel rendelkezik, utóbbi viszont egy találkozóval kevesebbet játszott.

A mérkőzés percről-percre:

60. perc: Itt a vége! 26-24!

59. perc: leírhatatlan az a hangorkán, amiben a lányok játszanak... Pena lövését fogta Grimsbö, jöhet az ETO!

Időkérés Elek Gábortól

58. perc: a Fradi lövése most fölé szállt, itt a lehetőség növelni az előnyt! Bódi Bernadett szerzett gólt 26-24

57. perc: Bódi sajnos elcsúszott a labda átvételekor, megint jöhet a Fradi..

56. perc: Ambros Martin sárga lapot kapott

56. perc: Bódi lövését védi Bíró Blanka, de maradt nálunk a labda. Oftedal nagyot kapott, de gólt szerzett. 25-24

54. perc: Kendlikovát továbbra is vizsgálja Balogh doktor, rögzítést kap a lábfejére. Puhalák közben kiegyenlített! 24-24

53. perc: Brochal szemben védekeznek szabálytalanul. Knedlikova sántikál, leült a kispadra, jobbulást neki! Tőlünk pedig elvették a labdát...

52. perc: hatalmas a harc a pályán, a Fradi visszaszerzte a vezetsést, Pena volt eredményes 23-24 Kendlikovat kell ápolni, reméljük nincs nagy baj...

51.perc: Knedlikova kiegyenlített 23-23

50. perc: keményen védekezünk, de a labda az FTC-nél marad.Grimsbö bravúrosan védett.

49. perc: Goortot gyötörték, de így is betalált! 22-23

49. perc: Kiss Éva a kapuban, Pena áll vele szemben, Évi kivédte!

48. perc: Puhalák nem érte el a neki szánt labdát, jöhet a Fradi..

Ambros Martin időt kért

48. perc: Pena lőhet hetest, bevágta 21-23

46. perc: Kovacsicsot állították meg, de betaláltak, majd Görbicz is, így most az állás 21-22

45. perc: Gólt szerez a Fraditól 19-21, de Oftedal rögtön válaszolt 20-21

45. perc: Oftedal szép és okos gólt szerez 19-20 most az állás

44. perc: Bíró Blanka is szépen védett, marad az eredmény. Bődületesen nagy gólt lőtt a túloldalon Kovacsics 18-20

43. perc: Grimsbö védett, de az ismétlést bevágta Van der Heijden. 18-19

43. perc: Groot lövi az ETO hetesét! Meg is van, kiegyenlítettünk! 18-18

42. perc: Grimsbö a legjobbkor védte ki a hetest! Támadhatunk!  Most ki lehet egyenlíteni!

Elek Gábor időt kért

41. perc: jöhetünk megint, a budapestiek mellé lőttek! Hansen volt eredményes! 17-18

40. perc: eredményesen védekeztünk, Groot pedig bevágja a labdát! 16-18

39. perc: Oftedal is betalált, szép gól volt! 15-18

38. perc: Pena is betalált 14-18

37. perc: most jól védekeztünk, Broch szép gólt szerzett 14-17

36. perc: Amorim valamitől eltűnt, de a bíró szerint nem volt szabálytalanság. Grimsbö védett, ez nagyon kellett!

35. perc: Hornyák ismét bombagólt szerzett 13-17

35.perc: hetest lőhet Görbicz, sajnos kimaradt, elég rossz pillanatban...

34. perc: Hornyák lőtt egy iszonyatosan nagy gólt 13-16

33. perc: Támad a Fradi, de főle lőtték, viszont mi is hibáztunk... Megint a fővárosiak jönnek

32. perc: a "bírkózás" vége törlés, Grimsbö pedig megint védeni tudott, jöhet az ETO! Oftedal betalált! 13-15

31. perc: a Fradi kezdte a második játékrészt. Grimsbö védett, majd megint, de Amorimot szabálytalannak ítélte meg a játékvezető

Félidő: 12-15

30. perc: Kovacsics is betalált 11-14, de Knedlikova is! 12-15

28. perc: az FTC is keményen és jól védekezik, Oftedal viszont szép gólt szerzett! 11-14

27. perc: Penát bántotta Hansen, hetessel jöhet a Fradi, a kapuban Kiss Éva, sajnos nem sikerült védenie Van der Heijden betalált 10-14

26. perc: Zúg a mindent bele, most kell is a bíztatás a győri lányoknak!

Ambros Martin is időt kért

26. perc: Lukács Viktória is betalált 10-13

25. perc: Háfra Noémi szerzett gólt, majd Schatzl is, két gólra elhúzott az FTC 10-12

24. perc: szabálytalan védekezés miatt marad a labda nálunk, Groot lövését sikerült védeni Bíró Blankának.

23. perc: a Fradi is gólt szerzett, Snelder talált be, megint egyenlő 10-10

23. perc: Grootot csomagolták be, marad a labda a Győrnél. Gonzalez brutálisan nagy gólt lőtt! 10-9

22. perc: Háfra Noémi talált be, Althaus pedig kapott két perc kényszerű pihenőt 9-9

Elek Gábor időt kért

22. perc: Grimsbö védett!

21.perc: továbbra is keményen védekezünk, meg is van a gyümölcse, elveszi a labdát a Fradi! Sajnos most csak kapufára voltunk jók!

20. perc: Schatzl két percet kap, Görbicz hetest lőhet!  Bent van! 9-8

19. perc: Gonzalez is kőkeményen védekezik, sajnos most nem volt elég, Kovacsics egyenlít 8-8

18. perc: jók védekezünk, de a labda maradt a Fradinál

17. perc: Pena lövését védte Grimsbö, Sneldert pedig leküldték a pályáról két percre, sajnos Broch mellé lőtt, marad az eredmény

16. perc: S megint Hansen volt a gólszerző! 8-7

15.perc: Ezt a lövést nem védhette Grimsbö, Snelder volt eredményes, megint egál 7-7

14. perc: Hansen is betalált, megint vezetünk! 7-6

13. perc:  egyenlítettek a budapestiek, Jovanovic talált be 6-6

13. perc: Grimsbö védett, Háfrát leküldték két percre, Görbicz hetest lőhet: belövi a Csapatkapitány, s megvan a vezetés! 6-5

12.perc: az FTC lövése most nem sikerült, de mi sem találunk be, marad az állás, támad a Fradi

11. perc: Egyenlítünk!  Puhalák bravúros gólt szerzett! 5-5

10. perc: Broch is kemény, sárgát kap. A védekezésünk viszont nagyon jó!

10. perc: Görbicz jöhet hetessel: megvan! 4-5

9. perc: keményen védekezik a Győr, Amorim kapott sárgát.Van der Heijden sajnos azonban így is betalált 3-5

9. perc: Broch szerezte meg az első gólját, gyönyörűen 3-4

8. perc:  Amorim lövése nem ér gólt, Szucsánszki viszont betalált a túloldalon 2-4

6. perc: Görbicz Anita szerezte meg a második gólt 2-3

5. perc: a Fradi lőhet hetest, bevágját,Van der Heijden értékesítette 1-3

4. perc: győri kapufa után elvették tőlünk a labdát, Groot szabálytalanul védekezett, sárgát kapott.

3. perc: az első Grimsbö védés is megvolt, de a labda maradt a Fradinál, gól. Jovanovic szerezte 1-2

3. perc: Görbicz hetesből eredményes! 1-1

2. perc: Amorimot bántották, Snelder kapta meg, majd Jovanovic is besárgult

2. perc: a Fradi szerezte meg a vezetést Schatzl volt eredményes 0-1

1. perc: a mérközést az ETO kezdi! A szurkolók hihetetlen hangulatot varázsolnak, mind a két oldalról

17:58: Vanyus Attilát köszöntötték születésnapja alkalmából. Isten éltesse sokáig!

(mobilos fotó)

17:54: leírhatatlan az a kép ami a lányokat fogadja....

17:53: jön a Fradi!

17:52: a mérközés játékvezetői: Horváth Péter és Marton Balázs

17:51: pár perc, és kezdődik a zöld-fehér rangadó!

17:48: a csarnokban egyre nagyobb a hangzavar, totális telt ház várja  a mérkőzést!

17:41: az első szurkolói rigmuspárbaj is megvolt már, hangulat lesz, az biztos...

17.38: mind a két csapat játékosai melegítenek, talán az ETO-s lányok többet mosolyognak. A hazai pálya varázsa vitathatatlan!

(mobilos fotó)

17.25: a székeken nem véletlenül láthatók fehér és zöld lapok: a szurkolói szövetség látványos koreográfiával készült és kér minden szurkolót, hogy ezeket emelje majd a magasba, ha jönnek a lányok!

17.18: az FTC valamivel korábban jött ki bemelegíteni, de most már a győri lányok is megérkeztek

Havassy Anna Katalin
Fotó: O. Jakócs Péter

Csatolt galéria: Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungária
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×