Ezen a hétvégén is járta az országot az EYOF-láng - fotós beszámoló

Ezen a hétvégén is járta az országot az EYOF-láng - fotós beszámoló

A fáklyafutás ezúttal tíz új városban folytatódott, ahol különféle programokkal köszöntötték a lángot.

Az EYOF küldöttsége Mezőkövesden kezdte a hétvégéjét, ahol reggel 8 órakor fogadták őket. Pap Csilla, a METRI sportolói, valamint a Mezőkövesd Zsóry és a Mezőkövesdi KC utánpótlás játékosai is futottak a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál lángjával a Szent László Templomtól egészen a Jézus Szíve Templomig.

Így adták át Mezőkövesden a lángot

Ezután Egerbe érkezett a csapat, melyet Gledura Benjamin sakknagymester vett át a Gárdonyi Géza Színház előtt, őt váltotta Biros Péter a Széchenyi utcán, és egészen a Dobó térig tartott a fáklya útja. A téren az Egri Városi Sportiskola atlétái, az egri lovas vitézek, és Vass Ágnes paralimpikon is köszöntötték a lángot. Az erről készült élő bejelentkezés itt tekinthető meg.

A harmadik állomás Gyöngyös volt. A lángot 12 órakor a Gyöngyösi Kézilabda Klub, a Gyöngyösi Atlétikai Klub, az Energia SC Gyöngyös és a Merjünk Sérülten Mozogni Egyesület sportolói fogadták a Dr. Fejes András Sportcsarnoknál, innen futottak vele a Fő térig, ahol már jócskán zajlottak a programok, hiszen a Gyöngyösi Atlétikai Klub ökölvívó szakosztálya szombaton szervezte meg a Klenovics Ferenc ökölvívó emlékversenyt. A lángot a gyöngyösi óvodások is megtisztelték műsorukkal, továbbá a szabadtéri színpadon fellépett a Gyöngyösi Játékszín.

Köszöntő a láng tiszteletére Gyöngyösön

Ezt követően Hollókőn, csodás környezetben fogadták az EYOF-lángot, ahol a vártól indult a futás, és oda is érkezett vissza. Talán itt volt a legnagyobb sikere Hugoo-nak, a kabalafigurának, ugyanis még az idős nénik sem akartak lemondani a közös fotóról. A 85 éves Piroska néni még a fáklyával is tett pár lépést.

Piroska néni sem hagyta ki a közös fotó készítését Hollókőn

Salgótarjánba is ellátogatott még aznap a láng, amelyet a József Attila Művelődési Központ előtti téren fogadtak, és onnan indultak el vele lefutni a tiszteletkört.

A legutolsó állomás szombaton Hatvan volt, ahol a Hatvan EXPO keretein belül érkezett meg az EYOF-láng, ezt követően pedig az LGT Zenevonat koncertjét hallhatták, és az est tűzijátékkal zárult.

Hatvanban az EYOF csapata

Az előző napi hat állomás után már csak négy várt vasárnap a fáklyára, amely elsőként a Jászsági Pálinkamustrára látogatott el Jászberénybe. A lángfutás a Margit szigetről indult, a programot főzőverseny is kísérte.

Másodjára egészen Szolnokig vitték a lángot a RepTár udvarára, ahonnan rendhagyó módon váltófutással indult útnak. Szabó István alpolgármester, Kővágó Zoltán olimpiai ezüstérmes diszkoszvető, Gönczi Imre kupagyőztes röplabdázó, Barabás Botond Jászai-díjas színművész, és nem utolsó sorban az EYOF-on sportolóként pályára lépő kosárlabdázó, Pallai Tamás kísérték a lángot a megyeszékhely sportközpontjába, a Tiszaligetbe. Innen is élőben jelentkeztünk a Facebook oldalunkon, az erről készült videó ide kattintva tekinthető meg.

Hugoo Szolnokra is elkísérte a lángot

Kecskeméten Csonka András paralimpiai ezüstérmes asztaliteniszező kezébe került a láng, akit a KESI sportágak képviselői kísértek a főtérig. A Városháza előtt Szenes Márton, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője köszöntötte a lángvivők csapatát, akik előtt judo– és kosárlabda bemutatóval is tisztelegtek.

Judo bemutató Kecskeméten

A legutolsó állomás Érd volt, ahol a köszöntő után szintén váltófutás keretein belül vitték a lángot az Érd Arénáig.

 

BS

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×